ΕΛΛΑΔΑ

Ακατάλληλα τα τρόφιμα που προορίζονταν για απόρους της Ξάνθης

ακατάλληλα-τα-τρόφιμα-που-προορίζοντ-559974

Οι άποροι της Ξάνθης περίμεναν με ανυπομονησία τα τρόφιμα (τυριά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά και ελαιόλαδο) που έφτασαν στην πόλη το πρωί της Παρασκευής, αλλά τελικά γύρισαν με άδεια χέρια.

Οι άποροι, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν κατόρθωσαν τελικά να πάρουν κάτι για να φάνε, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας που έφτασε στην Ξάνθη ήταν μουχλιασμένο και αισθητά ακατάλληλο για κατανάλωση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα τρόφιμα επεστράφησαν στον αποστολέα. Όπως ήταν φυσιολογικό, οι εκπρόσωποι των φορέων “πάγωσαν”. Αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα.

Οι άποροι της Ξάνθης -που αποδεδειγμένα , παρουσιάστηκαν σήμερα για να παραλάβουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έφτασαν στην πόλη, όμως γύρισαν με άδεια χέρια στο σπίτι, καθώς σχεδόν το σύνολο αυτών ήταν ακατάλληλα.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδαthrakitoday.gr, ο αριθμός των αιτήσεων για το πρόγραμμα φέτος στην Ξάνθη, που απευθύνεται σε άπορους πολίτες που λαμβάνουν μια μικρή ενίσχυση μέσω ενός πακέτου τροφίμων, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τις 16.000, με το σύνολο σχεδόν των αιτούντων να πληροί τις προϋποθέσεις.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου