ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχοι δύο λιμενικοί για κακοποίηση μεταναστών το 2007

ένοχοι-δύο-λιμενικοί-για-κακοποίηση-μ-566673

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά οι δύο από τους τρεις λιμενικούς οι οποίοι διώκονταν για κακοποίηση δύο μαροκινών μεταναστών το 2007 στη Χίο.

Ο τρίτος αθωώθηκε με πλήρη ομόφωνη απόφαση. Στους άλλους δύο, η τύχη των οποίων θα κριθεί στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο, επιβλήθηκαν ποινές τριών και έξι ετών αντίστοιχα, με ανασταλτικό χαρακτήρα, με τρεις ψήφους υπέρ και δύο κατά, ενώ τους επιβλήθηκαν επίσης ποινές αποστέρησης των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Ο ένας από τους δύο Μαροκινούς, που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο -καθώς ο άλλος βρίσκεται στη Νορβηγία- στην κατάθεσή του, δήλωσε ότι οι λιμενικοί τού βύθιζαν το κεφάλι μέσα σε κουβά μέχρι πνιγμού καθώς και ότι τον υπέβαλαν και στο βασανιστήριο της «εικονικής εκτέλεσης».

Οι λιμενικοί είχαν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν. Για το θέμα είχε διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ η υπόθεση έχει καταγραφεί στην έκθεση της ομάδας των δικηγόρων για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών και της οργάνωσης Proasyl.

ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου