ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση χειροποίητων κεντημάτων

έκθεση-χειροποίητων-κεντημάτων-568078

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Παρκ» η έκθεση χειροποίητων κεντημάτων που θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου και αποτυπώνει το μεράκι της οικογένειας Βρεττά.

Συνεχίζοντας την πολύχρονη πορεία της Σουλτάνας Βρεττά, στο χειροποίητο κέντημα, κόρη της, Ευαγγελία Βρεττά, παρουσιάζει μια σειρά από χειροποίητα αριστουργήματα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι συνεχίζεται η παράδοση πολλών αιώνων, με κεντήματα που διακρίνονται για τα περίτεχνα σχέδια και την υψηλή αισθητική τους. Το όνομα Βρεττά είναι σύμφυτο με την δημιουργία χειροποίητων κεντημάτων, την συντήρηση και ανανέωση παλιών, φθαρμένων κεντημάτων και παράλληλα την δημιουργία χειροποίητων φορεσιών.

Η παμπάλαια παραδοσιακή τέχνη του κεντήματος γίνεται ευρύτερα γνωστή στο εξωτερικό χάρη στη δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι δύο άξιες συμπολίτισσες, πραγματοποιώντας με μεγάλη επιτυχία εκθέσεις σε διάφορες χώρες. Η δραστηριότητα που ξεκίνησε το 1978 η Σουλτάνα Βρεττά από τη Σκύδρα της Εδεσσας, συνεχίζεται με το ίδιο μεράκι και αμείωτους ρυθμούς από την Ευαγγελία Βρεττά, η οποία δηλώνει φίλη της παράδοσης και του πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό έχει εντάξει στον κύκλο των δημιουργικών της δραστηριοτήτων και την παραδοσιακή φορεσιά, με ανάλογη επιτυχία. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί από τις 9 το πρωΐ έως τις 10 το βράδυ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου