ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση «Ο Δελμούζος ξανά στο Βόλο»

θεατρική-παράσταση-ο-δελμούζος-ξανά-572380

Το καινούργιο θεατρικό έργο που έγραψε, σκηνοθέτησε και ερμηνεύει ο Βασίλης Μητσάκης, θα παιχτεί στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής για άλλες έξι παραστάσεις.

H παράσταση με τίτλο: «Ο Δελμούζος ξανά στο Βόλο» θα παρουσιαστεί στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής σήμερα Τρίτη 19 και αύριο Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, Παρασκευή και Σάββατο 29 και 30 Νοεμβρίου και Παρασκευή και Κυριακή 6 και 8 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Πρωταγωνιστούν Βασίλης Μητσάκης και Αμαλία Γκιζά. Στις παραστάσεις ακούγονται ζωντανά σονάτες του Μπετόβεν, Μότσαρτ, Σοπέν, Τσαικόφσκι, Βέρντι και Γκρηκ. Στο πιάνο συνοδεύει η Μαριάννα Σαμαρτζή.

Ο ίδιος ο Β. Μητσάκης σημειώνει: «δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα «Αθεϊκά» του Βόλου. Η πρώτη ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα. Κι όπως τότε, πολλοί αναρωτήθηκαν, ποιο το ενδιαφέρον του σύγχρονου Έλληνα θεατή με το τι συνέβη στις αρχές του 20ου αι. στο Βόλο, έτσι και τώρα. Την απάντηση ελπίζω πως θα τη δώσει η παράσταση του ίδιου του έργου όπως και τότε. Εγώ δεν θα πω τίποτ΄ άλλο παρά μονάχα ετούτο: Βρισκόμαστε πάλι στην αυγή ενός καινούργιου αιώνα και βιώνουμε μια παρόμοια κρίση του «Δυστυχώς επτωχεύσαμε» του Τρικούπη. Και θα κλείσω τούτο το σημείωμά μου με τα τελευταία λόγια του Αλέξανδρου Δελμούζου που τα απηύθυνε στις μαθήτριες του στο τελευταίο του μάθημα: «…και μην αμελήσετε την παιδεία σας από δω και εμπρός. Διότι μόνον η παιδεία ανυψώνει τους ανθρώπους και τους λαούς… Εν αρχή λοιπόν, η παιδεία… Η μόνη ελπίς των λαών… και ο μόνος στόχος των κρατούντων…».

Ο Β. Μητσάκης γεννήθηκε στις Σοφάδες και μεγάλωσε στο Βόλο. Μετά τις βασικές σπουδές του, αφού περιπλανήθηκε στην Πάντειο, στη Φιλοσοφική Σχολή και στη Σχολή Καλών Τεχνών, κατέληξε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν. Το 1982 δημιούργησε με την Αμαλία Γκιζά το θίασο «Θεατές». Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, και συγγραφέας. Σαν ηθοποιός έχει εργαστεί στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Υπήρξε για τρία χρόνια Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.

Η Αμαλία Γκιζά γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους των Αθηνών και πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες. Έχει εργαστεί στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Η μουσικός Μαριάννα Σαμαρτζή γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι διπλωματούχος του Ελληνικού και Δημοτικού Ωδείου Ν.Ιωνίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη θερινή Ακαδημία Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ και στην Πράγα. Επιπλέον έχει μαθητεύσει κοντά σε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς. Στην καλλιτεχνική εκπαίδευση είναι αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και αναπτύσσει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Η προπώληση των εισιτηρίων της παράστασης στην Παλιά Ηλεκτρική πραγματοποιείται στο Δίαυλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου