ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση φωτογραφίας “ΟΙΚΟΣ”

έκθεση-φωτογραφίας-οικοσ-575084

Ατομική έκθεση φωτογραφίας, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι επισκεφθούν το κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» από τις 2 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2013.

Ο φωτογράφος, Ελευθέριος Πλαβός, θα παρουσιάζει το φωτογραφικό του έργο, καθημερινά, από τις 18:00 μέχρι τις 21:30 και τα Σαββατοκύριακα, από τις 10:00 μέχρι τος 13:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:30

Στην τελευταία του περιπλάνηση στην πόλη, ο φωτογράφος κατευθύνθηκε προς τους οίκους, πάνοπλος και εξασκημένος στο σημάδι, στοχεύοντας με τον φακό του το εσωτερικό τους.

Υπάρχουν χώροι που πυκνοκατοικούνται αλλά μόνο τη στιγμή απόσυρσης των ενοίκων τους φανερώνουν ακέραια τα σημεία τριβής, συνεύρεσης και συναγελασμού που εκτυλίχθηκαν εντός τους.

Τα πρόσωπα θα αποδοθούν μέσω της πάντα επίκαιρης πρακτικής του υπαινιγμού, ως φευγαλέες αντανακλάσεις σε καθρέφτες και αποτυπώματα ποδιών στις ξεχειλωμένες παντόφλες που ξεχάστηκαν έξω από το μπάνιο.

Θα επιλεγούν οι ξύλινες σκάλες, οι τυφλοί διάδρομοι, τα φωτιστικά οροφής, οι σιδερωμένες ντάνες σεντονιών στο ερμάριο, τα τραβηγμένα παραπετάσματα και το μουσαμαδένιο πάτωμα ενός λουτρού, για να ομιλήσουν για την ταπεινότητα και την ένταση του χώρου.

Έτσι, οι τακτικοί επισκέπτες θα νοσταλγήσουν και όσοι ουδέποτε πάτησαν το πόδι τους εκεί θα αντιληφθούν πως βαθιά κάπου στην κρυφή ρυμοτομία των πόλεων κυλά το σιωπηλό ποτάμι της ερωτικής εκτόνωσης: οι πηγές του και οι εκβολές του τυγχάνει, κατά τρόπο παράδοξο, να συμπίπτουν στους οίκους αυτούς που επισκέφτηκε ο φωτογράφος Λευτέρης Πλαβός. Οίκους τους οποίους σκέπει ανέκαθεν και διαρκώς, σαν μεγάλη προστατευτική φτερούγα, η ανοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου