ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία αφιέρωμα στον Αλκη Αλκαίο

συναυλία-αφιέρωμα-στον-αλκη-αλκαίο-575144

«Πάντα γελαστοί και γελασμένοι», καθόλου τυχαίος, δυστυχώς, ο τίτλος της συναυλίας – αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο που διοργανώνεται από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ, στο θέατρο «Αχίλλειο».

Πρόκειται για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 11 Ιουλίου 2013, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας από τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ, σε συνεργασία με μαθητές του 5ου Λυκείου Βόλου. Υπεύθυνες της παρουσίασης η Μαρία Θωίδου και η Βιργινία Αναστασίου. Στην ενορχήστρωση και ερμηνεία επίσημος καλεσμένος ο σημαντικός μουσικός Μανόλης Ανδρουλιδάκης.

Η παρουσίαση αυτή υπήρξε καρπός ενός μουσικού εργαστηρίου στα πλαίσια των μουσικών αναζητήσεων των Μουσικών Συνόλων, με υπεύθυνη τη Μαρία Θωίδου, η οποία ανέλαβε και τη φωνητική διδασκαλία. Η επιμέλεια των κειμένων έγινε από τη Βιργινία Αναστασίου σε συνεργασία με μαθητές από τάξεις του 5ου Λυκείου Βόλου, στις οποίες δίδαξε πέρυσι ως φιλόλογος.

Φιλικά, θα συμμετέχει με το μπουζούκι του ο εξαίρετος δεξιοτέχνης Γιώργος Σταμούλης.

Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν στο Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκειμένου να συνδράμει οικονομικά στους συνεχείς δικαστικούς αγώνες των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Καλούνται όλοι οι πολίτες να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους, τόσο το έργο του μεγάλου ποιητή, όσο και τον αγώνα των συνανθρώπων τους.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου