ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση υφαντικής τέχνης

εκθεση-υφαντικής-τέχνης-580408

Τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας θα παρουσιαστεί, σε συνεργασία με το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου, η δουλειά της διακεκριμένης Υφάντριας, απόφοιτης της Παιδόπολης Λάρισας, Αγγελικής Σεφεριάδου – Καραογλανίδου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει παρουσίαση της Υφαντικής Τέχνης και της παραδοσιακής καλλιτέχνιδας από την Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη, γνωστή στην περιοχή μας για το ενδιαφέρον και τις εξαιρετικές της επιδόσεις σ’ αυτόν τον τομέα της παραδοσιακής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, το οποίο έχει να επιδείξει μια αξιοθαύμαστη συνέπεια και στη διαφύλαξη της παραδοσιακής τέχνης της Υφαντικής.

O Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων συμπληρώνει εφέτος έξι χρόνια λειτουργίας, ενώ οι Παιδοπόλεις, αντίστοιχα, έχουν μακρά ιστορία και εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της παραδοσιακής τέχνης του Αργαλειού. Η Αγγελική Σεφεριάδου – Καραογλανίδου δίδαξε στις γυναίκες, νεότερες και μεγαλύτερες, την υφαντική τέχνη δέκα χρόνια και προήχθη σε επιμελήτρια οικοτεχνίας, αλλά οικογενειακές υποχρεώσεις την αναγκάζουν να παραιτηθεί. Αυτό όμως γίνεται αιτία να φανερωθεί ακόμη πιο έντονα το μεράκι της υφάντρας.

Το 1971 βάζει στο σπίτι της τον ξύλινο χωριάτικο αργαλειό της και συνεχίζει να δημιουργεί. Περιοδικά της εποχής κάνουν αναφορές στη δουλειά της καθώς και τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ2 με παρουσιάστρια τη Φωτεινή Πιπιλή.

Στα επόμενα χρόνια γίνονται αναφορές στα έργα της από τη Λίτσα Φωκίδου στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και στην τηλεόραση σε εκπομπή του Νίκου Μάνεση, με την επιμέλεια της Δέσποινας Μοσχούτα. Έχει συμμετάσχει πολλές χρονιές στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης σε περίπτερα του ΕΟΜΕΧ και έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου