ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοινή εικαστική έκθεση

κοινή-εικαστική-έκθεση-581009

Τέσσερις εικαστικοί δημιουργοί εκθέτουν μαζί μετά από πολλά χρόνια στο Paschalis art house στη Μακρινίτσα.

Ο Μιχάλης Πόρναλης, η Αννίτα Ξάνθου, ο Γιώργος Ταταριώτης και ο Πασχάλης Αγγελίδης συναντιόνται με φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6.30 το απόγευμα στο Paschalis art house Μακρινίτσας –CAFÉ HOUSE- ( όπισθεν Περιβαλλοντικού κέντρου Πηλίου) –με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου-.

Ο Μιχάλης Πόρναλης, ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο φωτογράφος εξερευνητής του Πηλίου. Πολύχρονη εμπειρία και φωτογραφική δράση, με πολλές εκθέσεις στο ενεργητικό του και πολλές εκδόσεις φωτογραφικών καταλόγων. Η φωτογραφία, η μουσική και το Πήλιο είναι οι μεγάλες αγάπες του Μιχάλη.

Η Αννίτα Ξάνθου από πολύ νέα ξεκίνησε τις αναζητήσεις της στη ζωγραφική. Είναι μια καλλιτέχνης με πολλές ανησυχίες και με έντονη τη δημιουργική παρατηρητικότητα των υλικών και της φύσης. Έτσι εξελίχθηκε σε μία αξιόλογη δημιουργό όχι μόνο στη ζωγραφική αλλά επίσης και στη γλυπτική και στη δημιουργία λειτουργικών κατασκευών. Η πορεία της είναι αξιόλογη στον ελληνικό εικαστικό χώρο με πολλές καλές παρουσίες στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε δημόσιους χώρους.

Ο Γιώργος Ταταριώτης, ο ζωγράφος με τις εμμονές στην νατουραλιστική τεχνική τελείωσης. Σπάνιος άνθρωπος, ανήσυχος, κοινωνικός, ζωγραφίζει συνθέσεις με μοντέλα τους φίλους του, τα αντικείμενα φετίχ που λατρεύει από τα νεανικά του χρόνια. Αναζητεί εικαστικούς δρόμους έκφρασης και στη γλυπτική, πάντα μέσα από τους κλασικούς δρόμους μάθησης και δημιουργίας. Λατρεύει και συμμετέχει στην ομαδική δημιουργία του Θεάτρου, σκηνικά- κοστούμια- φωτογραφία. Έχει παρουσιάσει την εικαστική δουλειά του από την δεκαετία του 1980 σε πολλές πόλεις της Ελλάδας σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Η νέα του δουλειά θα παρουσιασθεί σε ατομική έκθεση το 2014.

Ο Πασχάλης Αγγελίδης με συνεχή εικαστική δράση από το 1974 ακολουθεί εδώ και χρόνια τον μίτο της Αριάδνης. Με πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνεχίζει να δημιουργεί και να εκθέτει στην Μακρινίτσα που λατρεύει και που πάντα ονειρεύεται και προσπαθεί να προβάλλει την αρχιτεκτονική ομορφιά της. Πιστεύει ότι η Μακρινίτσα είναι ένα εικαστικό μνημείο και ότι θα πρέπει να γίνει ένα εικαστικό κέντρο. Η πρώτη προσπάθεια είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του 1990 με το Φεστιβάλ Μακρινίτσας.

Το Paschalis art house θα συνεχίσει σε πολύ τακτά διαστήματα να παρουσιάζει εικαστικούς δημιουργούς από την πόλη μας, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Στον εκθεσιακό εσωτερικό χώρο του θα παρουσιάζονται οι περιοδικές εκθέσεις. Στον υπαίθριο χώρο έχει δημιουργηθεί ένα café house και μία γλυπτοθήκη όπου παρουσιάζονται έργα γνωστών καλλιτεχνών. Επίσης ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει στους δύο ορόφους τον καφέ και το ποτό του περιτριγυρισμένος από μια συλλογή έργων τέχνης στη θαλπωρή του τζακιού με πολύ καλή μουσική και τη φανταστική θέα του Παγασητικού. Μπορεί παράλληλα να δανειστεί βιβλία τέχνης από την δανειστική βιβλιοθήκη του Paschalis art house.

Το Paschalis art house το διευθύνει ο Δημήτρης Αγγελίδης, πολιτικός μηχανικός, ζωγράφος και φοιτητής στο τμήμα αρχιτεκτόνων Βόλου και ζει μόνιμα στη Μακρινίτσα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και 15 Δεκεμβρίου 2013.

Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα- Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή από τις 11.00 π.μ έως τις 9.00 μ.μ. Σάββατο – Κυριακή από τις 10.00π.μ έως τις 10.00 μ.μ.

Τηλ. Επικ.: 24280 90054, 6933411998 Δημήτρης Αγγελίδης, 6944228611 Πασχάλης Αγγελίδης.

e-mail: [email protected],

facebook: Paschalis art house

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου