ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Θρέψε Κοράκια»

προβολή-ταινίας-θρέψε-κοράκια-581051

Μια ισπανική ταινία, σε σκηνοθεσία Κάρλος Σάουρα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσο βρεθούν την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου στις 21:30 το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Η ταινία «Θρέψε Κοράκια», του 1976, είναι μια κατάθεση ψυχής του Σάουρα για την κληρονομιά της τότε νεότερης ισπανικής γενιάς.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Κάρλος Σάουρα

Πρωταγωνιστούν: Άννα Τόρεντ, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Μόνικα Ράνταλ, Φλορίντα Τσίκο, Χέκτορ Αλτέριο (110΄) Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών.

«Θρέψε Κοράκια»- Η ιστορία

Στην Μαδρίτη του 1975 μια 8χρονη ορφανή πιστεύει πως σκότωσε τον αυταρχικό πατέρα της, υπεύθυνο στα μάτια της για τον θάνατο της αγαπημένης μητέρας της. Ο τίτλος της ταινίας είναι παρμένος από μια δυσοίωνη ισπανική παροιμία (Θρέψε κοράκια, να σου βγάλουν τα μάτια). Η ταινία συμπίπτει με τον θάνατο του Φράνκο και τη μετεξέλιξη της Ισπανίας, που ξαφνικά βρίσκεται να παλεύει να βγει από το καθεστώς μιας πολύχρονης δικτατορίας. Ο Σάουρα συνδέει αυτή τη μετεξέλιξη, αλληγορικά και ποιητικά, με τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, μέσα από το στερεότυπο της οικογένειας ενός στρατιωτικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου