ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση “Η ελιά και το λάδι”

έκθεση-η-ελιά-και-το-λάδι-582481

Η ελιά και το λάδι κυριαρχούν στην νέα έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Μηλεών. Η νέα περιοδική έκθεση συνοδεύεται από εκπαιδευτικό φυλλάδιο για παιδιά και υλικό για εκπαιδευτικούς, αποδεικνύοντας ότι το Μουσείο βρίσκεται κοντά στη ζωή του αγρότη.

Στα πλαίσια της νέας εκπαιδευτικής δραστηριότητας που εγκαινίασε το Μουσείο γιορτάζοντας πέρσι τα 30 χρόνια λειτουργίας, στο χώρο της εισόδου του Μουσείου η νέα θεματική έκθεση εστιάζει στην ελιά και το λάδι. Τώρα που οι αγρότες ασχολούνται με τα λιοπερίβολα και τα κτήματά τους και αρχίζει το λιομάζωμα, ο επισκέπτης του Μουσείου θα βρει βασικές πληροφορίες για την καλλιέργεια της ελιάς και για τη λειτουργία του παραδοσιακού ελαιοτριβείου.

Η μικρή έκθεση εμπλουτίζεται με πληροφορίες και αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο του Μουσείου – ένα παλιό πήλινο πιθάρι για το λάδι, και σακιά από γιδόμαλο, σαπούνι από λάδι ελιάς που μοσχομυρίζει, μεζούρες για το λάδι και το παλιό παραδοσιακό λαδοτύρι που έφτιαχνε παλιά στο χωριό ο τοπικός φανοποιός Γιάννης Τσαγκαράκης. Για τα παιδιά, σχετικό εκπαιδευτικό φυλλάδιο δίνει τη δυνατότητα να αυτενεργήσουν συμπληρώνοντάς το επί τόπου.

Με στόχο την ευρύτερη επικοινωνία και συνεργασία με εκπαιδευτικούς, το Μουσείο δανείζει εδώ και χρόνια δωρεάν τη Μουσειοσκευή για την ελιά και το λάδι.

Σχολεία και Φορείς που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και με τον εκπαιδευτικό Γεράσιμο Τσιμπλούλη μακρόχρονο και πολύτιμο συνεργάτη του Μουσείου.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στην ιστοσελίδα του Μουσείου miliesmuseum.gr αλλά και στο facebook του Μουσείου Μηλεών Πηλίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Δεκεμβρίου και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 210 3318 042 υπεύθυνη κ. Α. Μπάκολη και 24210 82869 κ. Γ. Τσιμπλούλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου