ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση «Και μες στην τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απ’ την δούλεψη της»

έκθεση-και-μες-στην-τέχνη-πάλι-ξεκουρ-583674

Ο Εικαστικός Σύλλογος Βόλου οργανώνει, από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου στο νέο χώρο «Εναλλάξ», τη θεματική έκθεση Κ. Π. Καβάφης «Και μες στην τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απ’ την δούλεψη της», με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, ζωγραφικής, γλυπτικής, σχέδια και εγκαταστάσεις, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον ποιητικό λόγο του κορυφαίου ποιητή και αποκαλύπτουν ένα κόσμο όπου δυναμικά συνυπάρχουν λόγος και εικόνα.

Ο Εικαστικός Σύλλογος Βόλου ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό τη διοργάνωση εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών-εικαστικών εκδηλώσεων, καθώς και την υποστήριξη και αλληλοβοήθεια σε θέματα που άπτονται της καλλιτεχνικής-επαγγελματικής δραστηριότητας των μελών του. Τα μέλη του Συλλόγου είναι ζωγράφοι, γλύπτες και χαράκτες, απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού που διαμένουν στην πόλη του Βόλου.

Η έκθεση υλοποιείται στο πλαίσιο του αφιερώματος στο μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή που οργανώνει ο Δήμος Βόλου με τη συνεργασία του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιακμογλίδου Νεκταρία, Δουλκέρογλου Μαργαρίτα, Κασσαβέτη Κατερίνα, Λάσκος Σταμάτης, Μαυροειδή Βάντα, Μιναρετζόπουλος Ιωακείμ, Παπαδοπούλου Καλυψώ, Παπαϊωάννου Κλειώ-Αναστασία, Πάσχου Ισιδώρα, Ποδιάς Νίκος, Σεϊτάνη Ζωή, Σκυργιάννη Έρη, Τερλίδου Ιωάννα και Χατζηνικολάου Μαρία-Ανδρομάχη. Επιμέλεια: Δραντάκη Χρύσα

Τοποθεσία: ΕΝαΛλάΞ, δίπλα στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, Μεταμορφώσεως 3

Εγκαίνια: Παρασκευή 15/11, 20.00 μ.μ.,

Ώρες λειτουργίας: από Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00, Σαββατοκύριακο και Δευτέρα κλειστά.

Πληροφορίες: Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, τηλ. 2421031701, e-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου