ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μέρες αρχαιολογίας σήμερα και αύριο

μέρες-αρχαιολογίας-σήμερα-και-αύριο-622664

Διοργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις από την ΙΓ Εφορεία

Μέρες δράσεις και προβολής του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και στόχο την ανάδειξη του έργου που επιτελείται. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες από όλους τους υπαλλήλους στη μνήμη του Γεωργίου Χ. Χουρμουζιάδη, ομότιμου καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και επίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων της ΙΓ΄ ΕΠΚΑ.

Η ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο των φετινών Ημερών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, προγραμματίζει ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Σήμερα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα γίνει ενημέρωση για το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και θα προβληθούν τρία αρχαιολογικά ντοκιμαντέρ, τη διάθεση των οποίων εξασφάλισε για το κοινό ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, καθώς και δύο προβολών, μέσα από τις οποίες θα παρουσιάζεται το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με ιδιαίτερη έμφαση στο έργο των Σχεδιαστών. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στον υπόγειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Παράλληλα θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές περιηγήσεις στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου και θα γίνει ενημέρωση για τα έργα ανάδειξης σε αρχαιολογικούς χώρους που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ στην περιοχή της Μαγνησίας.

Στο μεταξύ, θα είναι ανοικτά ορισμένα μνημεία, όπου πραγματοποιούνται έργα ανάδειξης και τα οποία περιλαμβάνουν τη συντήρηση, την αναστήλωση και τη διαμόρφωσή τους, ώστε στο άμεσο μέλλον να είναι επισκέψιμα από το κοινό.

Συγκεκριμένα, το Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, στην περιοχή «Αϊβαλιώτικα» Βόλου, επί της οδού Βόλου – Αθηνών, θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, ενώ θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες περιηγήσεις και ενημέρωση για τα έργα ανάδειξης στις 10 π.μ., στις 11 π.μ. και στις 12 μ.

Επίσης στην Υπέρεια Κρήνη στο Βελεστίνο, σήμερα στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη περιήγηση στο μνημείο και ενημέρωση για τα έργα ανάδειξης, και στη συνέχεια, στις 11.30 π.μ., ανάλογη περιήγηση και ενημέρωση θα γίνει για τα έργα ανάδειξης στους Θολωτούς Τάφους στην περιοχή της Χλόης Βελεστίνου.

Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι

Στο πλαίσιο του παραπάνω εορτασμού οι Αρχαιολογικοί Χώροι Διμηνίου και Σέσκλου, το Ανάκτορο της Αρχαίας Δημητριάδος, καθώς και τα Αρχαιολογικά Μουσεία του Βόλου και του Αλμυρού θα είναι ανοιχτά και επισκέψιμα από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ, με δυνατότητα ενημερωτικής περιήγησης με τη συνοδεία υπαλλήλων της ΙΓ΄ ΕΠΚΑ.

Αύριο Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, θα επαναληφθεί η ενημέρωση για τα έργα ανάδειξης σε αρχαιολογικούς χώρους που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ στην περιοχή της Μαγνησίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις για το ευρύ κοινό στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, στην περιοχή «Αϊβαλιώτικα» Βόλου, επί της οδού Βόλου – Αθηνών, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, ενώ θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες περιηγήσεις και ενημέρωση για τα έργα ανάδειξης στις 10 π.μ., στις 11 π.μ. και στις 12 μ.

Στην Υπέρεια Κρήνη στο Βελεστίνο, στις 10.30 π.μ. προγραμματίζεται επίσης οργανωμένη περιήγηση και ενημέρωση για τα έργα ανάδειξης και ακολούθως στις 11.30 π.μ., θα γίνει ανάλογη δράση για τα έργα ανάδειξης στους Θολωτούς Τάφους στην περιοχή της Χλόης Βελεστίνου.

Κατά τις προαναφερθείσες ημέρες θα είναι ελεύθερη η είσοδος του κοινού στα Μουσεία και στα Μνημεία, όπου θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματιζόμενες δράσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου