ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία αλληλεγγύης

συναυλία-αλληλεγγύης-664280

Σμυρνέικα τραγούδια για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου

Σμυρναέικα και πολίτικα τραγούδια θα ερμηνεύσει το «Σμυρνέικο Καφέ Αμάν» αύριο Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 8:00 το βράδυ στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πρόκειται για τη συναυλία που αναβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα λόγω ακαταλληλότητας του καιρού και διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, με τη συνεργασία του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Μνήμες προσφύγων».

«Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο», σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Παντσά: «με την πάροδο του χρόνου έχει εξελιχθεί σε σημαντικό σημείο αναφοράς για πολλούς συμπολίτες μας, μια δομή που σταθερά και αδιάλειπτα προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια σε πάρα πολλούς από αυτούς. Μπορεί να καλύπτει μόνον ένα μέρος των αναγκών κάθε επωφελούμενης οικογένειας, αλλά το βέβαιο είναι ότι συμβάλλει στον περιορισμό των ελλείψεων και γεμίζει, όσο μπορεί περισσότερο, τα άδεια, λόγω οικονομικής κρίσης, ντουλάπια της κουζίνας.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζεται από το περίσσευμα ψυχής εκείνων των Βολιωτών που με κάθε ευκαιρία προσφέρουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων, οι οποίες είναι αναγκαίες για να μην πεινάσουν συμπολίτες μας. Από την αρχή του χρόνου ο αριθμός των επωφελούμενων οικογενειών αυξήθηκε στις 480 ανά μήνα, με αποτέλεσμα οι ανάγκες τροφοδοσίας να είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Βιοτεχνίες βιομηχανίες, οργανώσεις, απόδημοι Βολιώτες, σύλλογοι και μεμονωμένοι πολίτες, ενισχύουν καθημερινά το Παντοπωλείο, με διάθεση αλληλεγγύης και συμπαράστασης, ώστε να ανταπεξέλθει στην αποστολή του».

Η μουσική συναυλία περιλαμβάνει ανθολογία αστικών και δημοτικών τραγουδιών της ευρύτερης περιοχής Σμύρνης και Κωνσταντινούπολης, όπως ακούστηκαν στις πρώτες εκτελέσεις και ακούγονται μέχρι και σήμερα – τα λεγόμενα Σμυρνέικα και Πολίτικα τραγούδια.

Το μουσικό σχήμα που θα εμφανιστεί στη συναυλία αποτελείται από τους:

Στράτο Μεγκέ, τραγούδι, κρουστά, Ελεάνα Βαρελά, τραγούδι, Ζήση Γεωργαλιό κανονάκι, Θανάση Δραγάνη, ούτι, λαούτο, Νίκο Μούτσελο, κρουστά.

Ο κ. Παντσάς καλεί όλους τους Βολιώτες να παρακολουθήσουν τη συναυλία και να περάσουν δυο καταπληκτικές ώρες με το μουσικό σχήμα του Θανάση Δραγάνη, γεμίζοντας παράλληλα με είδη μακράς συντηρήσεως (ρύζι, μακαρόνια, γάλατα, ζάχαρη) τα φορτηγάκια της «Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης» που θα βρίσκονται έξω από το χώρο της εκδήλωσης και θα συλλέγουν τα προσφερόμενα προϊόντα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου