ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις στα Κάτω Λεχώνια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

εκδηλώσεις-στα-κάτω-λεχώνια-το-ερχόμε-719263

Διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία των Κάτω Λεχωνίων το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Αυγούστου, με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου – Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας, την Τοπική Κοινότητα Κάτω Λεχωνίων και τον Δημοκρατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Λεχωνίων.

Για το Σάββατο 3 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί παραδοσιακό πανηγύρι με την Ορχήστρα του Δ. Πετρή, ενώ την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο γήπεδο μπάσκετ των Κάτω Λεχωνίων η θεατρική ομάδα «Θρυαλλίδα» θα παρουσιάσει το έργο «Μπαμπάδες με ρούμι» των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Στέφανου Λάππα με ερμηνευτές τα μέλη της ομάδας «Θρυαλλίδα», Δημ. Χατζηκωτούλα, Μαλαμίτσα Λιθαδιώτη, Ελευθερία Σαββάκη, Νικολέτα Βαϊτση, Στέφανο Λάππα και Σοφία Μανούσου.

Η μουσική επιμέλεια είναι του Φάνη Αλεξανδρή και η αναπαραγωγή των ήχων της Εμμανουέλας Μανούσου.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Να σημειωθεί ότι ο Δημοκρατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Λεχωνίων, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δραστήριος και δυναμικός, απαρτίζεται από 151 μέλη που προέρχονται από τα Λεχώνια, την Αγριά αλλά και Βόλο.

Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε το 1975 και για πολλά χρόνια παρέμενε ανενεργός, μέχρι τον Μάιο του 2011 που μια ομάδα νέων μελών ανάλαβε δράση δημιουργώντας κοινωνικές δομές (γραμμή βοήθειας, τράπεζα αίματος), καλλιτεχνικές δραστηριότητες (θεατρική ομάδα η οποία ανέβασε παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία) αλλά και δράσεις για τη ψυχαγωγία των μελών (εκδρομές και απογευματινές συναντήσεις).

Πέρυσι για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Λεχωνίων, διοργανώθηκε από κοινού πανηγύρι με μεγάλη επιτυχία, καθώς αναβίωσε η παραδοσιακή ψυχαγωγία στο ιδιαίτερο όμορφο φυσικό περιβάλλον των Κάτω Λεχωνίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου