ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στην οικοτεχνία και στη βιολογική γεωργία

αφιέρωμα-στην-οικοτεχνία-και-στη-βιολ-722851

Ποικίλες καλοκαιρινές δραστηριότητες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σπάλαθρα»

Αφιερώματα στην οικοτεχνία και τη βιολογική γεωργία, στον Κώστα Βάρναλη, ο οποίος διετέλεσε σχολάρχης στο περίφημο παρθεναγωγείο Αργαλαστής το 1911, παραδοσιακές και καλλιτεχνικές βραδιές, συνθέτουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργαλαστής «Σπάλαθρα».

Ο κύκλος ανοίγει την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στην αυλή του Παρθεναγωγείου – Μουσείου Αργαλαστής, με «Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους με τον Στέλιο Πελασγό».

Το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 8.30 το απόγευμα διοργανώνεται αφιέρωμα με τίτλο «Η ζωή και το έργο του Κώστα Βάρναλη». Στον χώρο όπου δίδαξε ο σημαντικός άνθρωπος των γραμμάτων, θα αναβιώσει η ζωή του και οι περιπέτειές του στο χωριό και την περιοχή, από τη φιλόλογο Αθηνά Κούντρια. Η εκδήλωση θα διανθίζεται από απαγγελίες ποιημάτων του και μουσική με μελοποιημένους στίχους του.

Το τριήμερο 9, 10, 11 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Γιορτή Οικοτεχνίας και Βιολογικής Γεωργίας, αφιερωμένη στο ελαιόλαδο και την ελιά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα οικοκαλλιεργητών Νοτίου Πηλίου.

Στη γιορτή θα συμμετέχουν παραγωγοί διαφόρων βιολογικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα, καθώς και ντόπιοι παραγωγοί με πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες λαδιού και ελιάς. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου προγραμματίζονται ομιλίες, σεμινάρια και εργαστήρια από ειδικούς στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από μουσικά σχήματα.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 8.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία, στην αυλή του δημοτικού σχολείου με τον Γιώργο Πάγκαλο, αφιερωμένη στο νησιώτικο τραγούδι. Τη γιορτή υποστηρίζει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Στις 21 Αυγούστου, 8.30 το απόγευμα, προγραμματίζεται καλλιτεχνική βραδιά στην πανσέληνο. Ο Βασίλης Μητσάκης και η Αμαλία Γκιζά απαγγέλουν και τραγουδούν ερωτική ποίηση και τους συνοδεύει στο πιάνο η Μαριάννα Σαμαρτζή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο βιολογικό αμπελώνα του Δημήτρη και της Ελένης Πατιστή, στον δρόμο Αργαλαστής – Ξυνόβρυσης. Φιλόξενοι οικοδεσπότες, δυνατοί καλλιτέχνες, απέραντη θέα και ένα ποτήρι κρασί θα κάνουν τη βραδιά αξέχαστη.

Στις 24 Αυγούστου, 8.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι. Στο μοναδικό χώρο του μοναστηριού της Πάου το χορωδιακό σχήμα της μαέστρου της Μαριάννας Σαμαρτζή θα ταξιδέψει τους ακροατές στα μουσικά μοναπάτια του Μάνου Χατζηδάκι. Συμμετέχουν ο Βασίλης Μητσάκης κι η Αμαλία Γκιζά. Στο ακορντεόν ο Δημήτρης Σκούλτσος και στο τραγούδι – πιάνο η Φρόσω Γαρδικλή, στο μπουζούκι ο Βασίλης Δεληολάνης, διεύθυνση και πιάνο Μαριάννα Σαμαρτζή.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6977736675.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου