ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανηγύρεις Αγίων Αναργύρων

πανηγύρεις-αγίων-αναργύρων-724084

Την μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ρωμαίων τιμά η Εκκλησία μας την Δευτέρα 1/7. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Αμέσως μετά θα εκκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων και στις 10 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

Κατά την Αγιώνυμο ημέρα θα τελεστεί πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση των Αγίων Αναργύρων, κατά την οποία θα ομιλήσει ο Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στην Τοπική μας Εκκλησία πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί και Ιερές Μονές:

Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αγιάς

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Κατά την Αγιώνυμο ημέρα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Πορταριάς

Την παραμονή στις 7 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Άνω Λεχωνίων

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου