ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εικοσιπέντε χρόνια κλείνει η «Γιορτή Κερασιού»

εικοσιπέντε-χρόνια-κλείνει-η-γιορτή-724588

Για άλλη μια χρονιά θα διεξαχθεί στον Άγιο Λαυρέντιο η φημισμένη «Γιορτή Κερασίου». Την γιορτή διοργανώνει το Σάββατο 29 Ιουνίου ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου.

Η Γιορτή Κερασιού αποτελεί θεσμό για την περιοχή και πρωτοξεκίνησε πριν περίπου είκοσι πέντε χρόνια, όταν η αγροτική παραγωγή κυριαρχούσε στον τομέα του βιοπορισμού των Αγιολαυρεντιτών.

Τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αγίου Λαυρεντίου αναφέρουν χαρακτηριστικά «η γιορτή ξεκίνησε όταν η ερήμωση δεν είχε ακόμη σαρώσει τις γειτονιές και τα κτήματα του χωριού κι όταν η καλοκαιρινή παραγωγή των κερασιών ήταν σημαντική οικονομική πρόσοδος για την πηλιορείτικη αγροτική οικογένεια. Στις μέρες μας, η γιορτή αυτή στόχο πλέον έχει να γιορτάσει την ανάμνηση άλλων εποχών – καθώς η κερασοπαραγωγή επιτελείται πλέον από ελάχιστους παραγωγούς ή περιορίζεται στην εγχώρια κατανάλωση – και ταυτόχρονα να ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της τοπικής κοινωνίας».

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ντόπιες ποικιλίες κερασιών καθώς και το παραδοσιακό γλυκό που με τόσο μεράκι παρασκεύασαν οι νοικοκυρές του χωριού αλλά και να διασκεδάσουν με τους χορούς και τις μουσικές στην δροσερή και φιλόξενη πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα διαμορφωθεί ως εξής: «21:30 Έναρξη γιορτής-Χαιρετισμοί. 22:00 Τοπικοί σκοποί από τους μουσικούς: Γιάννη Καραμανιώλα (ζουρνάς), Λαυρέντη Νίτη (ζουρνάς), Φώτη Σκαμαγκούλη (νταούλι). 23:00 Παραδοσιακά και λαϊκά ακούσματα από τους μουσικούς: Θανάση Δραγάνη (λαούτο), Χρήστο Δασκαλόπουλο (βιολί), Βαγγέλη Μπαντελά (κλαρίνο), Δήμο Βουγιούκα (ακορντεόν), Στράτο Μεγγέ (κρουστά), Δημήτρη Γιακόπουλο (φωνή) και Άννα Μαρία (φωνή)».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου