ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση των Τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης

εκδήλωση-των-τμημάτων-δημιουργικής-α-724938

Του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου

Με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων των τμημάτων της Δημιουργικής Απασχόλησης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε καλοκαιρινή εκδήλωση στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Οι εκπαιδευτικοί Θεοδοσία Κουρκουβάτη – Νηπιαγωγός και η Νεφέλη Δερδελάκου – Δασκάλα, μαζί με τα παιδιά, ηλικίας από 3,5 έως 11 χρονών, παρουσίασαν μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια σε γονείς και φίλους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με λίγα λόγια από τις δασκάλες του Τμήματος που εξηγούσαν το έργο τους μέσα στη χρονιά και τους στόχους που είχαν θέσει, καταλήγοντας σε ένα σύντομο απολογισμό από τη συνεργασία τους με τα παιδιά. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γιώργος Ταβέλης, χαιρετίζοντας μίλησε για την επιτυχία του τμήματος που βασίστηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ μαζικών φορέων, δήμου και τοπικής κοινωνίας.

Συνοπτικά, τα Τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης έχουν ως στόχο να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με ένα πλήθος ερεθισμάτων ώστε να μπορέσει το καθένα από μικρή ηλικία να ανακαλύψει την κλίση του. Ταυτόχρονα, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν δημιουργικά κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα, μέσα στις οποίες στόχος είναι όχι μόνο διασκεδάζουν αλλά και αναπτύσσουν δεξιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, στα τμήματα της Δημιουργικής Απασχόλησης, τα παιδιά συμμετέχουν σε μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, έρχονται σε επαφή με την παιδική λογοτεχνία, κάνουν πειράματα φυσικής, παίρνουν γνώσεις αστρονομίας, γεωγραφίας και ιστορίας τις οποίες αφομοιώνουν με έναν βιωματικό τρόπο, παίζουν εκπαιδευτικά παιχνίδια, ζωγραφίζουν και κάνουν κατασκευές.Μέσα από όλα αυτά, κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να προτείνουν και τα ίδια ιδέες και απελευθερώνονται.

Οι δασκάλες των Τμημάτων της Δημιουργικής Απασχόλησης καθώς και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος είναι πολύ χαρούμενοι από τη μαζική συμμετοχή των παιδιών, από την πρόοδο τους και από την επιτυχή έκβαση της χρονιάς. Η καλοκαιρινή εκδήλωση έκλεισε με ευχάριστο τρόπο τη δουλειά των προηγούμενων μηνών δείχνοντας και στους γονείς ένα μέρος του έργου που γίνεται μέσα στην τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί υπόσχονται να συνεχίσουν τα Τμήματα από Σεπτέμβριο, με περισσότερες ιδέες και με τη ίδια καλή διάθεση, έχοντας πάντα την υποστήριξη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, του Δήμου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, των γονιών και των πολιτών της Νέας Αγχιάλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου