ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή αστροβραδιά

καλοκαιρινή-αστροβραδιά-726615

Αστροβραδιά διοργανώνεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 21.00 στο Γενικό Λύκειο Αγριάς, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Αγριάς. Στους αστερισμούς και σε όσα κρύβονται στον ουράνιο θόλο θα ταξιδέψει τους παριστάμενους ειδικό κλιμάκιο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.

Αρχικά ο φυσικός κ. Κωνσταντίνος Καμβρογιάννης, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Αγριάς, θα μας μιλήσει για τη διαδρομή από την αρχαία αστρονομία μέχρι τα διαστημικά τηλεσκόπια.

Κατόπιν η ομάδα αστροπαρατήρησης της Εταιρείας, με επικεφαλής τον κ. Ευστάθιο Ζαφραντζά, θα ταξιδέψουν το κοινό στους αστέρες και στους αστερισμούς του ουρανού με την ιστορία και τη μυθολογία τους, δείχνοντας αυτούς με ειδικό λέιζερ, για να τους εντοπίζουμε όλοι.

Παράλληλα με τα τηλεσκόπια, που θα έχουν στηθεί στο προαύλιο, θα μπορούν οι παριστάμενοι να δουν το Δία, την Αφροδίτη και τον Ερμή που θα βρίσκονται στη Δύση τους, μερικούς διπλούς αστέρες, την όμορφη γαλακτόχρωμη ζώνη του ουρανού, που είναι πλημμυρισμένη με αστέρια του Γαλαξία μας, σμήνη αστέρων, ακόμη δε και γαλαξίες και νεφελώματα.

«Θα είναι μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά που θα ζήσουμε όσοι παρευρεθούμε στην ωραία αυτή βραδιάτικη εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από το Λύκειο Αγριάς και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου. Φεύγοντας, οι διοργανωτές δεν θα παραλείψουν να μας εφοδιάσουν και από ένα τεύχος του περιοδικού «Ουρανός», που πάνω από 20 χρόνια εκδίδει συνεχώς η Εταιρεία και κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα. Είναι το μοναδικό περιοδικό αυτού του είδους» υπογραμμίζουν οι επικεφαλής του Λυκείου Αγριάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου