ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανηγυρικές εκδηλώσεις στην Ανάληψη

πανηγυρικές-εκδηλώσεις-στην-ανάληψη-726757

Ξεκινούν αύριο με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου

Πλήθος πιστών αναμένεται να συρρεύσουν στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βόλου, με αφορμή την αυριανή υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων που έχει καταρτιστεί:

Αύριο Κυριακή 7-10.30 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριοάδος κ. Ιγνατίου. Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας προγραμματίζεται η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού στην Ανάληψη. Θα ψαλεί Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου και στις 7 το απόγευμα θα ξεκινήσει Ιερή Αγρυπνία. Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τελεστεί το μυστήριο του Ευχελαίου προς αγιασμό των πιστών.

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 7-9.30 το πρωί θα ψαλεί όρθρος και θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτου Ιγνατίου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει το θείο λόγο. Στις 11.00-12.00 θα ψαλεί Ιερά Παράκληση του Αγίου, στις 6.00-7.00 το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της αποδόσεως του Πάσχα.Στις 8-9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η καταληκτήριος συνάντηση των μελών του κύκλου μελέτης Αγίας Γραφής Γυναικών της ενορίας, στην αίθουσα «Αρχονταρίκι» του Πνευματικού Κέντρου της Ανάληψης.

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, απόδοση της Εορτής του Πάσχα στις 7-10.30 το πρωί θα ψαλεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία.

Την παραμονή της εορτής της Αναλήψεως στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί η ακολουθία της ενάτης ώρας του Πάσχα, στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου. Στις 9.30 το βράδυ θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, δια των οδών Γκλαβάνη-Αναλήψεως-Γαμβέτα-Μαγνήτων-Κ. Καρτάλη με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου και Στρατιωτικού Αγήματος. Στις 11.30-12.30 το βράδυ θα τελεστεί βραδινή Θεία Λειτουργία.

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, εορτή της Αναλήψεως, στις 7-11 το πρωί θα ψαλεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του κ. Ιγνατίου. Στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τον Αναληφθέντα Κύριο.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, 7-9.30 το πρωί θα ψαλεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος. Στις 11-12 το πρωί θα ψαλεί Ιερά Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου, στις 6.30-8 μμ η ακολουθία του Εσπερινού και των Χαιρετισμών του Αγίου Νεκταρίου και στις 9.30-12.30 το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία περιλαμβάνει τις ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Υφαντίδη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς Αλμυρού.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 7-9.30 το πρωί θα ψαλεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 11-12 το πρωί θα ψαλεί Ιερά Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου. Στις 6-7 το απόγευμα θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού. Την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 7-10.30 το πρωί θα ψαλεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά προγραμματίζεται η επιστροφή του Ιερού Λειψάνου στον χώρο όπου φυλάσσεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου