ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Είναι δύσκολο να είσαι πατέρας…

είναι-δύσκολο-να-είσαι-πατέρας-769026

Εκδήλωση με θέμα «Είναι δύσκολο να είσαι πατέρας» διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιουνίου στο Αχίλλειον, στις 9 το βράδυ, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών (4 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα στις 16 Ιουνίου.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες, ο ρόλος του πατέρα είναι καθοριστικός για την ψυχοσωματική εξέλιξη του κάθε παιδιού. Η απομάκρυνση του πατέρα από τον ρόλο του, είτε λόγω προβλημάτων στη σχέση με την μητέρα, είτε γιατί ο ίδιος το επέλεξε για διαφόρους λόγους, δημιουργεί ανεπιθύμητες παρενέργειες στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών.

Στην εκδήλωση θα αναλυθούν διάφοροι παράμετροι του προβλήματος από ψυχολογικής πλευράς, καθώς και από νομικής. Ομιλητές θα είναι ο δικηγόρος Βασίλης Νιζάμης και η ψυχολόγος Μαρία Τόπα, εκπρόσωπος του Κέντρου Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης (Κε.Συ.Σ.Ε.). Στο τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, όπως μετονομάστηκε η Δημοτική Επιτροπή για τα δικαιώματα της Γυναίκας, στοχεύει στην ένταξη της οπτικής του φύλου στις πολιτικές του Δήμου Βόλου, με έμφαση στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην επίτευξη της ισότητας των φύλων έτσι ώστε άνδρες και γυναίκες να επωφελούνται ισότιμα από τις δημόσιες παρεμβάσεις. Η ανασύσταση της Επιτροπής, τον Ιανουάριο του 2013, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ανταποκριθεί ο Δήμος στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων, την οποία υπέγραψε ο Δήμος Βόλου στις 7/11/2011, αναλαμβάνοντας δημόσια δέσμευση υπέρ της αρχής της Ισότητας των Φύλων και την εφαρμογή πολιτικών που περιλαμβάνονται στη Χάρτα.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, ενώ συμμετέχουν σ’ αυτή εκπρόσωποι των ακόλουθων φορέων: Εργατικό Κέντρου Βόλου, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Ελληνική Μέριμνα Βόλου, Πανελλήνια Οργάνωση Οικογένειας και Νεότητας, Ένωση Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών, Λύκειο Ελληνίδων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου