ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις στις Αφέτες

εκδηλώσεις-στις-αφέτες-769918

Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Κυριακή 2 Ιουνίου (της Σαμαρείτιδος) στον Ιερό Ναό Ιωάννη Προδρόμου Αφετών, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Στη Θεία Λειτουργία θα συμμετάσχει η Βολιώτικη Χορωδία. Θα ακολουθήσει ομιλία της κ. Ελένης Κασσελούρη-Χατζηβασιλειάδη, Δρ. Θεολογίας-διδάσκουσας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με θέμα «Η θέση της γυναίκας στην Εκκλησία». Το θέμα που θα αναπτυχθεί, αφορά στην γυναίκα στην σύγχρονη Δυτική Θεολογική σκέψη, την γυναίκα στην Ορθόδοξη παράδοση και λατρεία και την συμμετοχή της στην ζωή και το έργο της Εκκλησίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των πολιτιστικών και επιμορφωτικών δράσεων «Τα Αφέτεια 2013» και διοργανώνεται από τον Εκπολιτιστικό Επιμορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Γυναικών Αφετών Πηλίου «Οι Αφέντρες των Αφετών» σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών και την στήριξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Η ομιλήτρια είναι Δρ. Θεολογίας του ΑΠΘ και διδάσκει ως θεολόγος στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Τα ερευνητικά και επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν την γυναίκα στην Καινή Διαθήκη και την σύγχρονη εκκλησία. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια, ερευνητικά προγράμματα, επιτροπές επιστημονικών θεολογικών περιοδικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα της στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου