ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εγκλεισμός και εκπαίδευση

εγκλεισμός-και-εκπαίδευση-770743

Η εκπαίδευση σε χώρους εγκλεισμού αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πεδίο, το οποίο έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Έχοντας ως αφετηρία την άποψη ότι η συμμετοχή σε κατάλληλα σχεδιασμένες και οργανωμένες εκπαιδευτικές δράσεις μπορεί να επηρεάσει θετικά τους κρατούμενους κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού τους, ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παρεμβάσεων εφαρμόζονται σε πολλές φυλακές σε όλο τον κόσμο.

Αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζονται και σε αρκετές ελληνικές φυλακές σε συνεργασία με τα σχολεία που λειτουργούν μέσα σε αυτές. Με σκοπό την παρουσίαση των εκπαιδευτικών παρεμβάσεων, καθώς και ερευνητικών ευρημάτων που αφορούν σε χώρους εγκλεισμού τόσο του Νομού Μαγνησίας όσο και άλλων περιοχών, τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας οργανώνουν επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Εγκλεισμός και Εκπαίδευση».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Ιουνίου, 9.00 – 14.00, στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου