Εγκλεισμός και εκπαίδευση

Τελευταία ενημέρωση: 2013-05-29, 14:00:27
Εγκλεισμός και εκπαίδευση

Η εκπαίδευση σε χώρους εγκλεισμού αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πεδίο, το οποίο έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Έχοντας ως αφετηρία την άποψη ότι η συμμετοχή σε κατάλληλα σχεδιασμένες και οργανωμένες εκπαιδευτικές δράσεις μπορεί να επηρεάσει θετικά τους κρατούμενους κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού τους, ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παρεμβάσεων εφαρμόζονται σε πολλές φυλακές σε όλο τον κόσμο.

Αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζονται και σε αρκετές ελληνικές φυλακές σε συνεργασία με τα σχολεία που λειτουργούν μέσα σε αυτές. Με σκοπό την παρουσίαση των εκπαιδευτικών παρεμβάσεων, καθώς και ερευνητικών ευρημάτων που αφορούν σε χώρους εγκλεισμού τόσο του Νομού Μαγνησίας όσο και άλλων περιοχών, τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας οργανώνουν επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Εγκλεισμός και Εκπαίδευση».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Ιουνίου, 9.00 – 14.00, στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος»  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=