Σεμινάριο Ψυχολογίας

Τελευταία ενημέρωση: 2013-05-07, 12:37:44
Σεμινάριο Ψυχολογίας

Μετά από τα δύο πολύ επιτυχημένα σεμινάρια σεναριογραφίας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, η συγγραφέας Γεωργία Χιόνη θα μιλήσει για τις ψυχολογικές προσεγγίσεις στη λογοτεχνία στο πλαίσιο του σεμιναρίου με τίτλο : «Ψυχολογία και Σχέσεις – ψυχολογικές προσεγγίσεις στη λογοτεχνία» που θα γίνει στον «Δίαυλο» το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 10-11 Μαΐου.

Από πολύ παλιά προσπαθούσε ο άνθρωπος να δώσει εξήγηση για το περιβάλλον αλλά και για τον εαυτό του. Να απαντήσει σε βασικά υπαρξιακά ερωτήματα που τον απασχολούν. Την ανθρώπινη αυτή συμπεριφορά, όπως αποτυπώνεται σε όλες της τις εκφάνσεις εξετάζει η επιστήμη της ψυχολογίας. Η τέχνη του λόγου μία από αυτές, ίσως η πιο χαρακτηριστική που αποτυπώνει την υπαρξιακή αγωνία που βιώνει ο άνθρωπος .

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να εξετάσει την λογοτεχνική παραγωγή και κατανόηση μέσα από ψυχολογικές προσεγγίσεις.

Η ανάλυση και η συζήτηση στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα μελετήσει μεταξύ άλλων:

τι είναι η επιστήμη της ψυχολογίας (ψυχολογία, ψυχανάλυση, ψυχαναλυτική διάγνωση χαρακτήρα, στάδια εξέλιξης), συγγραφείς και ήρωες (Καζαντζάκης, Παπαδιαμάντης, Καμύ, Ουίλλιαμς κλπ), διάσημοι ήρωες στην παγκόσμια λογοτεχνία κλπ. Ώρες σεμιναρίου : Παρασκευή 10/5 19:00-22:00 και Σάββατο 11/5 11:00-14:00

Δηλώσεις συμμετοχής στο mail : psychologysemin@yahoo.gr , στον "Δίαυλο" ή στο βιβλιοπωλείο "Πένα" Σπυρίδη 23. Πληροφορίες στο τηλ. 6977800499 (Κώστας Ανέστης). Κόστος συμμετοχής : 20 ευρώ

Η Γεωργία Χιόνη τελείωσε τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα και μία νουβέλα. Θεατρικά της έργα έχουν ανέβει σε διάφορες θεατρικές σκηνές της Ελλάδας. Έχει γράψει σενάρια για τη μεγάλη οθόνη σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική, και σενάρια για κόμικς. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=