ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοικτή εκδήλωση για την ενδοσχολική βία

ανοικτή-εκδήλωση-για-την-ενδοσχολική-789164

Ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ενδοσχολική βία: Oι διαστάσεις του φαινομένου – ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην αντιμετώπισή του» θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο μεθαύριο Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο Σαράτση του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Στη διοργάνωση μετέχουν, εκτός του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Βόλου, το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας και Ψυχοπαιδαγωγικήςν Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας.

Εισηγητές στην ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση θα είναι η Ελένη Ανδρέου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα
Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Διαστάσεις του σχολικού εκφοβισμού:
Αίτια, συνέπειες και ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου», η Χριστίνα Ρούσση, ψυχολόγος, που θα αναπτύξει το θέμα
«Αντιμετωπίζω τον Εκφοβισμό στο Σχολείο», η Κλεοπάτρα Παππά, δικηγόρος D.E.A. Ευρωπαϊκού Δικαίου-Μ.Δ.Ε. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, που θα αναπτύξει το θέμα «Η νομική πλευρά της ενδοσχολικής βίας».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, Απόστολο Παντσά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου