ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διάλεξη του Αγγειοχειρούργου Dr. Κωνσταντίνου Ξηρομερίτη

διάλεξη-του-αγγειοχειρούργου-dr-κωνστα-795402

Ομιλία του Βολιώτη Αγγειοχειρούργου Dr. Κωνσταντίνου Ξηρομερίτη, με θέμα «Φλεβικές Παθήσεις – Σύγχρονοι Τρόποι Αντιμετώπισης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 19:00 στο Park Hotel, με πρωτοβουλία του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος «Θέτις» Βόλου, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος «Άλφα» Βόλου, ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου και ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Παράρτημα Βόλου.

Ο διακεκριμένος Βολιώτης επιστήμονας, αποτελεί ενεργό μέλος της European Society for Vascular Surgery και της Deutsche Geselschaft fϋr Phlebologie. Από τις αρχές του 2012 χειρουργεί στη Βιοκλινική της Αθήνας, όπου είναι ο Υπεύθυνος Αγγειοχειρουργός του Κέντρου Διάγνωσης και Θεραπείας Φλεβικών Παθήσεων.

Ο Dr Κων. Ξηρομερίτης, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στην Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Κατά τον πρώτο χρόνο της Αγγειοχειρουργικής κατείχε μάλιστα έμμισθη θέση αγγειοχειρουργού στην Κlinik fόr Vaskulδre und Endovaskulδre Chirurgie, Klinikum Nόrnberg υπό τη Διεύθυνση του Καθ. Αγγειοχειρουργικής, Prof. Dieter Raithel.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου της Αθήνας στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Παρακολούθησε, επίσης, για 6 μήνες Καρδιοχειρουργική και Θωρακοχειρουργική στις αντίστοιχες Κλινικές του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και εκπόνησε την Διδακτορική του Διατριβή στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Aκολούθησε ένας χρόνος μετεκπαίδευσης σε θέση ειδικευμένου αγγειοχειρουργού στην Klinik fόr Gefδsschirurgie, Klinikum rechts der Isar der Technischen Universitδt Mόnchen υπό τη Διεύθυνση του Αγγειοχειρουργού Prof. Hans- Henning Eckstein. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε επί 15 μήνες ως Επικουρικός Επιμελητής στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΑττικόν.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων της εκπαίδευσης στην Αγγειοχειρουργική συμμετείχε στη συγγραφή βιβλίων Χειρουργικής και Ανατομίας καθώς και μεγάλου αριθμού επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ελληνικά (4) και διεθνή (26) περιοδικά. Ως ειδικός Αγγειοχειρουργός έλαβε μέρος και παρακολούθησε επιτυχώς πλήθος Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου