ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Eκδήλωση παρατήρησης αστρoνομικών φαινομένων

eκδήλωση-παρατήρησης-αστρoνομικών-φαι-716615

O Δήμος Βόλου διοργανώνει εκδήλωση παρατήρησης των αστρoνομικών φαινομένων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, το Σάββατο 23.3.2013 στην πλατεία Αναύρου και ώρα 20.30 (δίπλα από τα γλυπτά του Φιλόλαου).

Στην εκδήλωση της αστροβραδιάς, μέλη της Εταιρείας θα «ξεναγήσουν» το κοινό στον έναστρο ουρανό και παράλληλα τα τηλεσκόπια θα είναι στη διάθεση όλων για να παρατηρήσουν την Σελήνη, το μεγαλύτερο πλανήτη του Ηλιακού συστήματος, τον Δία με τους 4 δορυφόρους του, τον ομορφότερο πλανήτη του Ηλιακού συστήματος τον Κρόνο με τους δακτυλίους του, τον υπέροχο αστερισμό του κυνηγού Ωρίωνα με συνοδό το Μεγάλο Σκύλο.

Σε αυτόν βρίσκεται ο λαμπρότερος αστέρας του ουρανού, ο Σείριος και το όμορφο ανοιχτό σμήνος αστέρων Μ41.Το ξίφος του Ωρίωνα κρύβει ένα βρεφοκομείο νέων αστέρων. Στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου θα παρατηρηθεί το διπλό άστρο Μιζάρ και Αλκόρ αλλά και οι γαλαξίες Μ81 και Μ82, που βρίσκονται 12 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά μας.

Οι Πλειάδες στον αστερισμό του Ταύρου και ο γαλαξίας της Ανδρομέδας που αποτελούν υπέροχα θεάματα, όπως και τα σμήνη Μ103 στον αστερισμό της Κασσιόπης και Μ37 στον Ηνίοχο. Επίσης θα γίνει «ξενάγηση» στους αστερισμούς των Διδύμων, του Καρκίνου, του Λέοντα, του Βοώτη, κλπ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου