ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση κατά της ενδοσχολικής βίας

εκδήλωση-κατά-της-ενδοσχολικής-βίας-7372

Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης είναι η εκδήλωση με θέμα «Από την οργή στη βία» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 9 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται εν όψει της πανελλήνιας ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας, από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Εταιρεία «Πορεία Υγείας» και τον Σύνδεσμο Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι η κ. Ελένη Διδασκάλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία θα μιλήσει με θέμα «Εκφοβισμός-Θυματοποίηση στο πλαίσιο του σχολείου» και ο π. Αδαμαντιος Αυγουστίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που θα αναπτύξει το θέμα «Ψηλαφώντας τη διαγενεακή σύγκρουση».

Η εκδήλωση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ακαδημίας υπό τον τίτλο «Διάλογοι Θεολογίας και Ψυχολογίας». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών προκειμένου να φέρει σε επαφή την Επιστήμη, την Εκκλησία και την Κοινωνία, σε έναν ανοικτό διάλογο στο πεδίο των σύγχρονων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, με στόχο την δημιουργία ενός νέου παραδείγματος. Δημιουργεί, έτσι, έναν τόπο συνάντησης και μια ευκαιρία συνδιαλλαγής των επιστημών της Θεολογίας, της ψυχολογίας και της Παιδαγωγικής.

Σε αυτή την συνάντηση θα φωτισθεί τον σύγχρονο και εντεινόμενο φαινόμενο της βίας, ένα φαινόμενο που απαντάται σε επίπεδο ενδοοικογενειακό και ενδοσχολικό. Στόχος να αναλυθούν τα αίτια του φαινομένου και να παρουσιασθούν οι συνθήκες εκδήλωσής του και να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης και μηχανισμοί πρόληψης της εξάπλωσής του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου