ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στις «χαμένες πατρίδες»

αφιέρωμα-στις-χαμένες-πατρίδες-17876

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Σκιάθου

Πολύ σημαντική δραστηριότητα αναπτύσσει η Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου, που έκοψε την πίτα παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιώντας παράλληλα αφιέρωμα με τίτλο «Χαμένες πατρίδες», το χωριό μου η Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ. Η αίθουσα του Γυμνάσιου – Λυκείου Σκιάθου ήταν κατάμεστη.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο του μοίραρχου Γιάννη Αικατερίνη «Χαμένες πατρίδες», το χωριό μου η Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ. Η πρόεδρος Μαρία Μελεφάλη – Βερβέρη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να κρατάμε ζωντανή την παράδοση γιατί αποτελεί κινητήρια δύναμη για το μέλλον.

Στη συνέχεια δόθηκαν τιμητικά ενθύμια στα παιδιά του συγγραφέα και στον χορηγό του βιβλίου Γιώργο Αλεξανδρίδη, ο οποίος από αγάπη για την πατρίδα των γονιών του προσέφερε τα δώρα για την λαχειοφόρο, τρία στερεοφωνικά και ένα στυλογράφο τύπου Picasso, καθώς επίσης και οικονομική ενίσχυση για πέντε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ακολούθως, η Ρούλα Διολέττα και η Φιλίτσα Βερβέρη διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο «Χαμένες πατρίδες». Ο Κωνσταντίνος Κουτούμπας, η Αγγελική Μαυρογιάννη και η Αργυρώ Σταμέλου μάγεψαν όλους τους παρευρισκόμενους με τις υπέροχες φωνές τους. Ήταν μια βραδιά γεμάτη ενθυμήσεις, συγκίνηση και χαρά, για όσους παραβρέθηκαν, αφήνοντας ένα γλυκό άρωμα των χαμένων πατρίδων της Μικράς Ασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου