ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-63267

Ενα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι στήθηκε χθες, παραμονή Χριστουγέννων, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.

Πρωταγωνιστές της υπαίθριας γιορτής Dancing in Christmas Eve», οι συντελεστές της εκπομπής «Echale Salsita», ο NOVA FM 106 και οι «Salsa Y suenO» και οι χορευτές της σχολής DANCE STUDIO, οι οποίοι ξεσήκωσαν τους περαστικούς με τους χορευτικούς τους ρυθμούς.

Το πάρτι ξεκίνησε από τις 12 το μεσημέρι. Η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή με latin ακούσματα στη Θεσσαλία, η «Echale Salsita», εξέπεμψε live 12.00 – 14.00 από την πλατεία του Αγίου Νικολάου μέσω του NOVA FM! Στα Dexx ήταν φυσικά ο Dj Estelio "El Social", από την ομάδα Salsa Y suenO!

H σχολή χορού DANCE STUDIO έκανε την έκπληξη με ένα ξεσηκωτικό flash mob και με shows που δόθηκαν στη σκηνή που στήθηκε από τον Δήμο Βόλου. Το πάρτι συνεχίστηκε με τη χορευτική ομάδα «Salsa Y suenO» που, παρέα με τους περαστικούς, μετέτρεψαν την πλατεία σε χορευτική πίστα χορεύοντας salsa και άλλους latin ρυθμούς. Ένα γιορτινό street party!

Συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων

Μεθαύριο Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, στο πνεύμα των ημερών, ακολουθεί στην πλατεία Αγίου Νικολάου (6.30 μ.μ.) η εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Βόλου με τίτλο «Κάλαντα και Χοροί από την Ανατολική Ρωμυλία, τον Λαογραφικό Σύλλογο Βλάχων και τον Σύλλογο Βλατσιωτών Ν. Κοζάνης» και είναι ενταγμένη στις εορταστικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Στο Βόλο γιορτάζουμε όλοι μαζί. Όλοι έχουν δικαίωμα στη γιορτή».

Στην εορταστική αυτή εκδήλωση οι παραπάνω σύλλογοι υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, όπως επιβίωσαν σε βάθος χρόνου, ενώ μικροί και μεγάλοι χορευτές σε ένα εναλλασσόμενο πρόγραμμα θα χορέψουν χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας και περιοχών της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι πιο πριν, από τις 5.30 το απόγευμα, πομπή με παραδοσιακά όργανα και μέλη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας θα διασχίσουν την Ερμού και θα καταλήξουν στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα, στην πλατεία Αγίου Νικολάου με τη χορωδία και τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι» και της Κρητικής Αδελφότητας Bόλου «το Αρκάδι», που θα χορέψουν νησιωτικούς χορούς καθώς και χορούς της Κρήτης και τη Μ. Ασίας.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στον ίδιο χώρο (πλ. Αγίου Νικολάου) η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας θα αναπαραστήσει «Τα καλαντόφωτα», μια πανάρχαια λατρευτική τελετή των Ποντίων με θεατρικό δρώμενο, χορό και τραγούδι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου