ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οταν τα παιδιά δημιουργούν

οταν-τα-παιδιά-δημιουργούν-66105

Εορταστική εκδήλωση με επίκεντρο το παιδικό βιβλίο «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» του Κυριάκου Χαρίτου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο εκπαίδευσης «Αξιον Εστί» που βρίσκεται στην οδό Προφήτη Ηλία 12, στην Άλλη Μεριά. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο». Η εικονογράφηση του από τη Ντανιέλα Σταματιάδη απέσπασε το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2010.

Η επιτυχημένη αυτή ιστορία ενέπνευσε το βολιώτη συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος πάνω σε στίχους του συγγραφέα έδωσε ζωή μέσα από τη μουσική του στους ήρωες του βιβλίου. Οι μαθητές του Πολυχώρου αγάπησαν το βιβλίο και με την εθελοντική αρωγή της γνωστής μουσικού Κωνσταντίνας Καραφέργια και της χορογράφου Βίκυς Μητρολιού θα ζωντανέψουν τον «γλυκό» πόλεμο κουραμπιέδων και μελομακάρονων με το χορό και τα τραγούδια τους.

Την προσπάθεια αυτή των παιδιών στηρίζουν και πλαισιώνουν ο Απόστολος Μόσιος στο τραγούδι και την κιθάρα, ο Γιάννης Καρελάκος στην αφήγηση και το τραγούδι και βέβαια ο ίδιος ο συνθέτης, Ανδρέας Κατσιγιάννης, στην παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, 17.30 – 19.00 και 19.30 – 21.00. Στον Πολυχώρο θα λειτουργεί παράλληλα δωροέκθεση βιβλίου του εκδοτικού οίκου «Μεταίχμιο» σε συνεργασία με γνωστό βιβλιοπωλείο της πόλης. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει και μπαζάρ με υπέροχες χριστουγεννιάτικες κατασκευές των μικρών μαθητών, οι οποίες θα διατίθενται προς πώληση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου