Εορταστική έκθεση στο Ντε Κίρικο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-12-10, 12:08:19
Εορταστική έκθεση στο Ντε Κίρικο

Θεσμό αποτελεί πλέον η εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο με την συμμετοχή 100 περίπου καλλιτεχνών της πόλης. Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 19.30 στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο προγραμματίζεται το άνοιγμα της μεγάλης  καθιερωμένης εορταστικής έκθεσης,  στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Βόλου.

 «Τα δώρα των Μάγων…καλλιτεχνών» είναι το θέμα της φετινής έκθεσης, γιατί ως δώρα προτείνονται οι καλλιτεχνικές ιδέες πάντα, αλλά ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς μας. Η φαντασία, το μεράκι, η δημιουργικότητα, η συμμετοχικότητα αποκτούν ιδιαίτερη αξία τώρα περισσότερο από ποτέ. Αυτή είναι η απάντηση και το δώρο των καλλιτεχνών της πόλης μας  στη γκρίζα συγκυρία. Η δημιουργικότητα, η  συλλογικότητα και η  φιλανθρωπία  συνενώνει τους καλλιτέχνες,  μαζί με τις ιδέες και προτάσεις και την ενεργό συμμετοχή εθελοντών - φιλοτέχνων και την προσφορά χορηγών, σε αυτή την γιορταστική έκθεση, η οποία  διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ).

 Ένα τετραγωνικό μέτρο διατίθεται  στον κάθε καλλιτέχνη στο ισόγειο και ημιώροφο και 2ο όροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, όπου εκθέτουν ένα ή περισσότερα και μικρότερα έργα.   Επιπλέον θα παρουσιαστεί το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο «Φιλανθρωπικό δέντρο» γεμάτο με καλλιτεχνικά στολίδια, έργα πολύ μικρού μεγέθους  με την υπογραφή του κάθε καλλιτέχνη, που θα πωλούνται σε  μικρή συμβολική τιμή, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις   θα προσφερθούν για τους σκοπούς  του Ειδικού Τετραθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων  Βόλου. 

Κατά συνέπεια ο σκοπός της έκθεσης είναι πολλαπλός:  εκτός του φιλανθρωπικού για τον οποίο συμφώνησαν με ευαισθησία όλοι οι καλλιτέχνες,  οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένο το σύνολο σχεδόν του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να συνυπάρξουν δημιουργικά ως απαίτηση των δύσκολων καιρών σε αυτό το « ομαδικό ετήσιο καλλιτεχνικό ραντεβού». Οι περισσότεροι  από τους συμμετέχοντες είναι ήδη πολύ γνωστοί, πολλοί είναι οι νεώτεροι, κάποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι, καθώς και Βολιώτες της Αθήνας αλλά και του εξωτερικού. 

Στη διάρκεια της έκθεσης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν παιδικά εργαστήρια από τις 11.30-13.30, όπου η εικαστικός Κατερίνα Σαμαρά και ο Τζοβάνι Αλμπίνο θα δημιουργούν με τα παιδιά  Δεντροστολίδια και παιγνίδια  για το στολισμό του δέντρου με ευχές και χρώματα και κατασκευές με τη γιαπωνέζικη τεχνική origami ( για συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2421031701). 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου 2013 και το τελευταίο Σάββατο θα γίνει η απονομή των βραβείων για τις καλύτερες βιτρίνες από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου , ενώ οι παριστάμενοι θα απολαύσουν  μελωδίες  από την Έρρικα Πατρικίου και τον Ηλία Χαντζόγλου στο πιάνο, με τη συνοδεία γεύσεων πρωτόλαδου, τσίπουρου και ελιάς για την καλή χρονιά. Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=