ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ποιητική βραδιά

ποιητική-βραδιά-85219

Η ποιητική συλλογή του Θεόδωρου Κουτσοβαγγέλη με τίτλο «Τα χρώματα ενός άλλου κεραυνού» θα παρουσιαστεί στις 14 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο τέχνης Φουντούλη, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Μαγνησίας. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο σύμβουλος φιλολόγων Μαγνησίας Γιώργος Κοντομήτρος και ο λαογράφος-συγγραφέας Κώστας Λιάπης. Θα απαγγείλει ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημήτρης Δακτυλάς. Θα ακουστούν επίσης μέρη από συμφωνικά έργα του συνθέτη-συγγραφέα. Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Μαγνησίας.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη ποιητική συλλογή ο συμπολίτης συγγραφέας-λαογράφος Κώστας Λιάπης, σημειώνει μεταξύ άλλων : «Μορφή πολυτάλαντη ο πηλιορείτης καθηγητής Θεόδωρος Δ. Κουτσοβαγγέλης. Ένας εμπνευσμένος, αισθαντικός και καταξιωμένος ιερουργός στο ναό της Επιστήμης, της Τέχνης και του Πολιτισμού. Με αξιόλογες σπουδές, δράσεις κι επιδόσεις σ’ ένα πλήθος τομέων της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με κύριους άξονες είτε της επαγγελματικής, είτε της ερασιτεχνικής ενασχόλησης και δράσης του τη φιλολογία και τη μουσική. Ως φιλόλογος καθηγητής στη δημόσια εκπαίδευση, ως ποιητής, διηγηματογράφος, λαογράφος, δοκιμιογράφος και θεατρικός συγγραφέας αλλά και ως μουσικοπαιδαγωγός και συνθέτης και ως επαγγελματίας μουσικός με μια πλατιά γκάμα μουσικών σπουδών κι αντίστοιχων επιδόσεων, μέσα από δισκογραφημένα στην πλειοψηφία τους μουσικά θέματα ιδιαίτερης ποιότητας.

Κι όσο για την ειδή του ποιητικού του λόγου… Κείμενα με βαθιά ενοραματική ματιά, τοπία της καρδιάς με λαμπρές εσώψυχες εικόνες κι αλλού μοτίβα με αισθηματικές διαθλάσεις ή με αλληγορίες και σκεπασμένες αλήθειες που προβληματίζουν και καταφέρνουν συναισθηματικό τάραχο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου