ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου

εκδήλωση-για-την-28η-οκτωβρίου-127130
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου διοργανώνουν από κοινού πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Κωνσταντίνου Ι. Γουργουλιάνη και ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή Βαλκανικής Ιστορίας, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σπυρίδωνα Σφέτα, με θέμα «Οι ιδεολογικές και πολιτικές προϋποθέσεις του Έπους του ’40». Θ’ ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Έρρικα Πατρικίου στην ερμηνεία και τον Ηλία Χατζόγλου στο πιάνο.

Βιογραφικό
του ομιλητή
O Σπυρίδων Σφέτας γεννήθηκε στο χωριό Κοιλάδα Λαρίσης το 1960. Το 1978 αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Αρρένων Λαρίσης και εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Το 1983 αποφοίτησε από το Ιστορικό Τμήμα της Σχολής. Με υποτροφία αρχικά του Ι.Κ.Υ. και αργότερα του γερμανικού κράτους πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην ιστορία της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στη Σλαβολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (1985-1991). Το 1991 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μονάχου με διατριβή σχετικά με το Μακεδονικό. Επέστρεψε στην Ελλάδα και εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως διερμηνέας της γερμανικής και βουλγαρικής στο Δεύτερο και Έβδομο Γραφείο του Τρίτου Σώματος Στρατού. Το 1993 διορίστηκε επιστημονικός συνεργάτης στο Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ).Το 1999 εκλέχτηκε Λέκτορας Νεώτερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ . Tο 2004 εξελίχθηκε στη θέση του Επίκουρου Καθηγητή και το 2009 στη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή. Έχει γράψει πολλές μελέτες και άρθρα για την Ιστορία των Βαλκανίων, αλλά και για τις τρέχουσες εξελίξεις, έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και όλες τις βαλκανικές γλώσσες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου