ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρχίζουν τα «Δεληγεώργεια»

αρχίζουν-τα-δεληγεώργεια-148737

Ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει ο κύκλος «Δεληγεώργεια»

Αρχίζει ο χειμερινός κύκλος των εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια» που αποτελούν θεσμό και έχουν καθιερωθεί επί πολλά χρόνια.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Ίδρυμα «Αφών Δεληγεώργη» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, τον Δήμο Βόλου, με συμμετοχή του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας και το Τμήμα Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είναι μια προσφορά του Ιδρύματος προς την κοινωνία της πόλης του Βόλου και της Μαγνησίας. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να προβληθούν οι Βολιώτες καλλιτέχνες, πρωτοβουλία που εμπίπτει στους σκοπούς του Ιδρύματος, ενώ σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

O Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αφών Δεληγεώργη" κ. Νικόλας Δεληγεώργης, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του χειμερινού κύκλου των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια». Οι εκδηλώσεις αυτές είναι Κοινωνικές και περιλαμβάνουν Πνευματικά Κέντρα, κοινωνικά Κέντρα, Κέντρα Νεότητας, Κέντρα Πολιτών.

Επίσης Καλλιτεχνικές, με εικαστικές διοργανώσεις που θα γίνουν στις αίθουσες Τέχνης "Ηλίου Μέλαθρον" και "Art Ρlacε", Βραδιές Μουσικής διαφόρων αποχρώσεων, ελαφρά ελληνικά τραγούδια, έντεχνο λαϊκό, ιταλικές καντσονέτες, οπερέτες, διεθνείς επιτυχίες κινηματογράφου, ροκ μουσική, Χορευτικά λάτιν, τάγκο, οριεντάλ, λαϊκό που θα γίνουν στα θέατρα Παλαιάς Ηλεκτρικής, Αχίλλειο και στο Δεληγεώργειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Επίσης θα γίνουν Επιστημονικές ημερίδες με θέματα που αφορούν την πόλη του Βόλου τεχνικής φύσης και οικονομίας και θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Tην Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 8 μμ εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Ηλίου Μέλαθρον» Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (1ος όροφος), η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Καλαμπαλίκη.

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, παρουσιάζεται μουσική Χατζηδάκη – Γκάτσου από τους ’Ερρικα Πατρικίου – Ηλία Χατζόγλου.

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 11.30 π. στο Συνεδριακό Θεσσαλίας θα γίνει παρουσίαση βιβλίου του Νικολάου Δεληγεώργη.

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 6.00 μ. στην αίθουσα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για οικονομικά θέματα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, θα αναβιώσουν «Ντίβες 20ου αιώνα – Ελαφρά Ελληνικά» από τις Τραγούδια Κατερίνα Αποστολοπούλου – Νεκταρία Παπαδημητρίου.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο Αχίλλειο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με Ροκ Μουσική από το συγκρότημα του Πάρη Μιχαλόπουλου.

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στο Ορφανοτροφείο, θα γίνει παρουσίαση βιβλίου του Νικολάου Δεληγεώργη.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 10.00 πμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ στην Ν. Δημητριάδα θα γίνει ονοματοθεσία Πνευματικού Κέντρου.

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, θα γίνει Βραδιά Χορού από το Chorus Line.

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 8. 00 μ.μ. στην αίθουσα Τέχνης «Ηλίου Μέλαθρον» θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Έλμας Κυτωνάκη Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (1ος όροφος).

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 8.30 μμ στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής θα πραγματοποιηθεί Μουσικό – Λογοτεχνική Βραδιά Χατζηδάκη από τους Μάκη Μίχο – Αφροδίτη Σημαντήρα.

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 7.00 μμ στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, προγραμματίζονται τα εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου.

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 9 00 μ.μ. στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής θα παρουσιαστούν Κλασσικά Τραγούδια – Ιταλικά Τραγούδια από τις Σύλβια Τσιμπανάκου – Ανίτα Λεφάκη.

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης «Ηλίου Μέλαθρον» εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Ιουλιέττας Κουντουριώτη, Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (1ος όροφος).

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 11.00 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών «Ηλίου Μέλαθρον» Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (1ος όροφος), θα παρατεθεί δεξίωση στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Νικολάου και θα γίνει βράβευση προσωπικότητας.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 11.00 π.μ, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα – Ν. Ιωνία, θα γίνουν τα εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου. Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ. προγραμματίζεται ημερίδα στην αίθουσα Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών.

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 10.00 π.μ, στον Ιερό Ναό Αγίου Μόδεστου στα Μελισσιάτικα θα γίνει ονοματοθεσία Πνευματικού Κέντρου.

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 9.00 μ.μ. στο Δεληγεώργιο Πολιτιστικό Κέντρο Χατζηαργύρη – Γαλλίας, προγραμματίζεται Μουσικό-Λογοτεχνική Βραδιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου