ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις τιμής από τον Σύλλογο Μηλεών

εκδηλώσεις-τιμής-από-τον-σύλλογο-μηλε-168146

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλεών «Γρηγόριος Κωνσταντάς» τιμά τους εκτελεσθέντες της 4ης Οκτωβρίου 1943. Στις 4 Οκτωβρίου 1943 το χωριό πυρπολήθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, σε αντίποινα για την απώλεια 2 γερμανών αξιωματικών σε μάχη με μαχητές της αντίστασης, που έγινε λίγο έξω από το χωριό.

Παράλληλα με την πυρπόληση ολόκληρου του χωριού οι Γερμανοί συγκέντρωσαν και 33 χωριανούς, τους οποίους εκτέλεσαν σε αντίποινα, στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. Η εκτέλεση έγινε στον πέτρινο τοίχο που συναντάει ο επισκέπτης στην έξοδο του σταθμού των Μηλεών προς Λεχώνια αμέσως πριν φτάσουμε στην τοποθεσία με τους μικρούς καταρράκτες.

Ακριβώς από πάνω έχει ανεγερθεί μνημείο σε ανάμνηση των πεσόντων, και κάθε χρόνο τελείται στον χώρο αυτό μνημόσυνο, την κοντινότερη Κυριακή προς την 4η Οκτωβρίου.
Έτσι και φέτος την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλεών «Γρηγόριος Κωνσταντάς», μετά τη Θεία λειτουργία, θα τιμήσει τη μνήμη των εκτελεσθέντων με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο, όπου θα τελεστεί και η επιμνημόσυνη δέηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου