ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ταξίδι του Ιάσονα

το-ταξίδι-του-ιάσονα-209293

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αφετών

Οδοιπορικό στα χνάρια του Ιάσονα είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Αφετών την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 20.30 το βράδυ, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφετών.

Οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό στον πολιτισμό της Μικρασίας.

Με το όνομα Αργοναυτική εκστρατεία αναφέρεται στην Ελληνική Μυθολογία η εκστρατεία του Ιάσονα από την Ιωλκό στην Κολχίδα του Εύξεινου Πόντου για να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας.

Για να συναντήσει την Αργώ (πιστό της αντίγραφο) στην Κολχίδα το καλοκαίρι του 2009, ένας Έλληνας, ο Γιάννης Γερόπουλος πραγματοποιεί τον Μύθο, μόνο με την ανθρώπινη δύναμη, επαναλαμβάνοντας την Αργοναυτική Εκστρατεία με το ποδήλατό του.

Μόνος, χωρίς καμία υποστήριξη ή βοήθεια, σε 68 ημέρες καλύπτει 6.150 χιλιόμετρα στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και στα βάθη της Ανατολής μέχρι την επιστροφή στην Ιωλκό με μια χούφτα γη της Κολχίδας.

Περνώντας από την Προποντίδα, την Κωνσταντινούπολη, τη Βιθυνία, την Παφλαγονία, την Σινώπη, τη γη των Αμαζόνων, τον Πόντο, την Κολχίδα, την Καππαδοκία, το Δρόμο του Μεταξιού, τη Μαγνησία, την Ιωνία, στη διαδρομή του ανακαλύπτει διαχρονικά σημάδια του μύθου της ιστορίας και του πολιτισμού της Μικρασίας.

Με τη φωτογραφική του μηχανή καταγράφει αυτά που συναντά στην πολιτιστική του διαδρομή, ταξιδεύοντάς μας μέσα από εικόνες και slides σε έναν μακρινό χωροχρόνο που όμως βρίσκεται πιο κοντά από όσο θα φανταζόμασταν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου