ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία με τους Plaza Ensemble απόψε στο Χόρτο

συναυλία-με-τους-plaza-ensemble-απόψε-στο-χόρτο-210115

Απόψε στο Κοινωφελές Πολιτιστικό Ίδρυμα “Γ.Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου”

Συναυλία με τους Plaza Ensemble θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 μμ στο υπαίθριο θέατρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Γ. Αγγελίνη-Π. Χατζηνίκου» στο Χόρτο.

Θα ακουστούν έργα των Astor Piazzolla, Nino Rota, Μάνου Χατζιδάκι και μουσική από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Το Plaza Ensemble αποτελούν οι: Θανάσης Μπιλιλής (πιάνο), Άκης Αρχοντής (βιολί), Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν), Γιάννης Πολυμενέρης (κοντραμπάσο).

To Plaza Ensemble ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την ερμηνεία έργων ευρείας απήχησης στο πλατύ κοινό που, συγχρόνως όμως, αντικατοπτρίζουν την ακαδημαϊκή παιδεία ή την ουσιαστική μουσική αξία των δημιουργών τους (όπως οι: Astor Piazzolla, Νino Rota, Μ. Χατζιδάκις, κ.α.).

Τα μέλη του ensemble έχουν σπουδάσει κλασική μουσική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα τελευταία είκοσι χρόνια συμμετέχουν σε συναυλίες και ηχογραφήσεις που αφορούν ένα μεγάλο φάσμα μουσικών τεχνοτροπιών (nuevo tango, jazz, κινηματογραφική μουσική, κλασική μουσική, έντεχνη ελληνική μουσική, σύγχρονη μουσική, κ.α).

To Plaza Ensemble έχει εμφανισθεί με επιτυχία σε σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις όπως το Herbst in der Helferei Festival στη Ζυρίχη, στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος 2010, “Τραγούδια και μουσική από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο" – σύμπραξη με την soprano Σόνια Θεοδωρίδου), στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (2006, 2008), στο Φεστιβάλ Δημητρίων (2005 και 2007), στο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου (2008), στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Μουσική Εκπαίδευση (Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» Μεγάρου Μουσικής Αθηνών 2009 και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2012), στο μουσικό φεστιβάλ ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ (Καλαμαριά 2012), στα Καλλιτεχνικά Δρώμενα του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών (2005, 2006), κ.α.

Επίσης, έχει συνεργασθεί με τη γαλλική χορευτική ομάδα “Anassa”, για την παράσταση "Vacances du Dimanche" (2006). Το φθινόπωρο του 2011 κυκλοφόρησε σε CD η συνεργασία τους με την Σόνια Θεοδωρίδου με τίτλο "Songs from the Big Screen" από την εταιρεία Human Voice (Berlin).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου