ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο»

το-κορίτσι-που-ήθελε-να-αγγίξει-το-μισ-214708

Μια παράσταση στο υπαίθριο θέατρο στο Χόρτο

Μια παράσταση σύγχρονου πειραματικού θεάτρου σκιών, βασισμένη σε Ιαπωνικό παραμύθι με τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς, σε συνδυασμό με προβολές, ηλεκτρονική μουσική και ζωντανή αφήγηση, θα παρουσιαστεί αύριο Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ στο Υπαίθριο Θέατρο του ιδρύματος στο Χόρτο Πηλίο.

Την παράσταση διοργανώνουν το Κοινωφελές ίδρυμα Αγγελίνη – Χατζηνίκου και το Κουκλοθέατρο Paramana με θέμα «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο».

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο είναι μια ιστορία δανεισμένη από την λαϊκή προφορική παράδοση της Ιαπωνίας. Πρόκειται για μια παράσταση για παιδιά και έφηβους που μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του. Μέσα από τα μηνύματα της παράστασης θελήσαμε να αντλήσουμε και την θεματική του πολέμου που είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας, και να πραγματευτούμε τις συνέπειες που αυτός αποφέρει.

Στο τέλος κάθε παράστασης καλούμε τα παιδιά να έρθουν πίσω από το λευκό πανί: τους δείχνουμε τις τεχνικές, τις κατασκευές και τις φιγούρες μας και τα προτρέπουμε να έρθουν σε επαφή με το σύγχρονο θέατρο σκιών και τις απεριόριστες δυνατότητες που αυτό προσφέρει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου