ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φωτογραφική εκδήλωση στις Μηλιές

φωτογραφική-εκδήλωση-στις-μηλιές-218400

Με την εκδήλωση « Φωτογραφικές αναμνήσεις του χωριού μας», συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις « ΦΙΛΙΠΠΙΔΕΙΑ 2012» σήμερα Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεών.

Θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό και θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας για τις Μηλιές από το φωτογραφικό αρχείο( 1963-1978) του αείμνηστου φωτογράφου Γιώργου Βασιλικού .

Ο Γιώργος Βασιλικός γεννήθηκε το 1927 στις Μηλιές. Έμαθε την τέχνη του κουρέα από τον πατέρα του και για πενήντα χρόνια ήταν κουρέας στις Μηλιές. Καλλιτεχνικός τύπος, ασχολήθηκε παράλληλα με τη μουσική (έπαιζε ακορντεόν) με τη συγγραφή διηγημάτων και με την φωτογραφία αποθανατίζοντας σημαντικές εκδηλώσεις και στιγμές των κατοίκων του χωριού ( γάμους, πανηγύρια, γυμναστικές επιδείξεις, θέατρα, ποδοσφαιρικούς αγώνες, κτίρια, επισκέψεις σημαντικών προσώπων ). Δημιούργησε ένα σημαντικό και πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο πρόσφεραν στον Πολιτιστικό Σύλλογο τα παιδιά του για να μετατραπεί σε ηλεκτρονική μορφή.

Πριν από την προβολή του υλικού θα τιμηθεί για την προσφορά του στους μαθητές του χωριού ο συνταξιούχος δάσκαλος Δημόπουλος Παναγιώτης, που υπηρέτησε για μια δεκαετία στις Μηλιές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου