ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παιδικός θίασος αξιώσεων

παιδικός-θίασος-αξιώσεων-221139

Σήμερα θα παρουσιαστεί στα Κ. Λεχώνια ο «Ματίας ο πρώτος»

Στη σκηνή θα ανέβει σήμερα στις 9 μμ ο Παιδικός Θίασος της Δημοκρατικής Εκπολιτιστικής Κίνησης Κάτω Λεχωνίων, προκειμένου να παρουσιάσει τον «Ματίας τον πρώτο» στο γήπεδο του μπάσκετ, στα Κάτω Λεχώνια.

Ο συγκεκριμένος θίασος των παιδιών συνεχίζει να καταπλήσσει τους θεατές του υπό την καθοδήγηση της νεαρής αλλά ταλαντούχου στη σκηνοθεσία κ. Ελίνας Μαντίδη. Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, κατάφερε να μυήσει τους μικρούς ηθοποιούς στους ρόλους των έργων και να τους καταφέρει να αυτενεργήσουν σε μεγάλο μέρος του έργου.

Το έργο που παρουσιάζουν έχει τίτλο «Ματίας ο πρώτος» και είναι ελεύθερη διασκευή από την Αλκη Ζέη του μυθιστορήματος του Πολωνού συγγραφέα Γιάννους Κόρτσακ. Είναι έργο αγαπητό στα παιδιά γιατί έχει διαχρονικότητα, γιατί εκφράζει ενστάσεις των παιδιών στις συμπεριφορές των γονιών, γιατί εκπέμπει την παιδική αθωότητα, την παιδική δροσούλα.:…

Εμείς για όλα πρέπει να ρωτάμε τους μεγάλους. Εκείνοι μας ρωτούν για τίποτα; Ο,τι απαγορεύουν εμάς εκείνοι το κάνουν. Κάθονται με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση, ποιος να τους πει φτάνει; Πίνουν όσες μπίρες θέλουν, τρώνε ό, τι θέλουν. Ενώ εμείς ! Μη φας άλλο, μην πιεις άλλο. Φάε κι άλλο, πιες το όλο. Όταν μιλούν οι μεγάλοι τα παιδιά να σωπαίνουν. Γιατί δηλαδή, δεν είμαστε άνθρωποι εμείς, δεν έχουμε γνώμη, δεν έχουμε δικαιώματα;…

Στις 24 Ιουλίου το έργο παρουσιάστηκε στο Βελεστίνο στα πλαίσια των εκεί θερινών εκδηλώσεων. Οι μικροί θεατές ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν με κέφι στα δρώμενα σ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στα Κ. Λεχώνια, στο γήπεδο του μπάσκετ στις 9 μ.μ.

Tην ευθύνη των επιτυχημένων παραστάσεων έχουν: Ελίνα Μαντίδη: σκηνοθεσία, Σοφία Μανούσου: βοηθός σκηνοθεσίας, Απόστολος Καμακάς : μουσική και τραγούδι, Εμανουέλα Μανούσου : πολυμέσα, Νικολέτα Δαφερέρα: κίνηση, Ηλίας Παπασταματίου: video.

Εμφανίζονται οι μικροί ηθοποιοί Δήμητρα Κωστούλα : Ματίας, Ειρήνη Γιαννούλη : Φαρδαμπούρδα, Κων/νος Βούτσινος: Τίτος και μπαμπάς Τίτος, Ηλίας Καμακάς: Φάφας και μπαμπάς Φάφας, Αριάννα Χατζηβαγγέλη: Ρόζα και δασκάλα, Χριστίνα Παπαδοπούλου: Κική, μαμά Κική και στρατιώτης, Νίκος Χατζηβαγγέλης: Υπουργός και γιαγιά Καρολίνα, Δημήτρης Κουτσογιώργος: εφημεριδοπώλης και στρατιώτης, Θοδωρής Ρήγας: εφημεριδοπώλης και στρατηγός, Απόστολος Καμακάς ( ο μόνος ενήλικας): περαστικός και Αλέξανδρος Σαγάνης: εφημεριδοπώλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου