Με μουσική Πανσέληνο συνεχίζονται τα «Θεοφίλεια»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-01, 10:05:16
Με μουσική Πανσέληνο συνεχίζονται τα «Θεοφίλεια»

Μουσική βραδιά με το Θανάση Δραγάνη και τους συνεργάτες του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 1η Αυγούστου που είναι και η πρώτη Πανσέληνος του μήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεοφίλεια 2012», που διοργανώνονται στην περιοχή του πρώην Δήμου Ιωλκού. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 9:30 το βράδυ στον κήπο του Αρχοντικού «Ζαφειρίου».

Τα «Θεοφίλεια» αποτελούν σημαντικό θεσμό που μετρά πλέον 20 χρόνια παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της περιοχής. Για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων αξιοποιούνται χώροι όπως το Αρχοντικό «Ζαφειρίου», οι γραφικές πλατείες της περιοχής – Πλατεία «Παναγίας» στον Άνω Βόλο, Πλατεία Αγίου Ονουφρίου, «Πλατανάκια» Ανακασιάς, Λόφος Αγίας Ειρήνης - και άλλες τοποθεσίες στις οποίες φυσικό και δομημένο περιβάλλον εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αρχοντικού «Ζαφειρίου» πραγματοποιούνται εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών, ενώ στο ίδιο χώρο φιλοξενείται η έκθεση των αυτοδίδακτων ζωγράφων που έχει μετεξελιχθεί σε θεσμό τα τελευταία χρόνια λόγω της αθρόας συμμετοχής καλλιτεχνών και κοινού.

Για το 2012, τα «Θεοφίλεια» πραγματοποιούνται ως συνεργασία των: Δήμου Βόλου, Αντιδημαρχίας Πορταριάς – Ιωλκού και Μακρινίτσας, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, των τοπικών κοινοτήτων και με τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός».

Μουσική βραδιά

Με αφορμή την 1η Πανσέληνο του Αυγούστου, την Τετάρτη 1η του μήνα, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά στον κήπο του Αρχοντικού Ζαφειρίου, με το Θανάση Δραγάνη και τους συνεργάτες του. Ώρα έναρξης 9:30μ.μ.

Η ορχήστρα αποτελείται από ταλαντούχους βολιώτες μουσικούς και συγκεκριμένα τους :

Στράτο Μεγκέ (τραγούδι – κρουστά)

Ελεάνα Βαρελά (τραγούδι)

Ζήση Γεωργαλιό (κανονάκι)

Θανάση Δραγάνη (Ούτι, Λαούτο, Ταμπουρά)

Νίκο Μούτσελο (Κρουστά, ΚΑΒΑΛΙ).

Οι εκδηλώσεις του κύκλου «Θεοφίλεια» θα συνεχιστούν από τις 28/8, όπου με αφορμή τη 2η Πανσέληνο του Αυγούστου θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση με θέμα το φεγγάρι.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=