ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αντάμωμα Θεσσαλών τον Ιούλιο στο Βόλο

αντάμωμα-θεσσαλών-τον-ιούλιο-στο-βόλο-292909

To Αντάμωμα Θεσσαλών και Θεσσαλικού Παραδοσιακού Χορού θα φιλοξενήσει ο Βόλος την Κυριακή 15 Ιουλίου. Η εκδήλωση που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεσσαλών θα είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Ειδικών Παιδιών – Ατόμων Ν. Μαγνησίας «Άσπρες Πεταλούδες». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής, ενώ τραγουδιστικά τη βραδιά θα πλαισιώσει ο γνωστός Καρδιτσιώτης καλλιτέχνης Αντώνης Κυρίτσης.

Την εκδήλωση στηρίζουν ακόμη ο Σύλλογος Θεσσαλών του Μόντρεαλ «Ρήγας Φεραίος», ο Σύλλογος Θεσσαλών Νέας Υόρκης «Ασκληπιός», η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων του Οντάριο, ενώ το συντονισμό της προσπάθειας έχει η γενική γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας Θεσσαλών Μαρία Μπακλαβά.

Τη βούληση των Ελλήνων της διασποράς να στηρίξουν τον τόπο τους εξέφρασε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών Γιώργος Πουρνάρας στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Βούληση της Ομοσπονδίας είναι μια σειρά από πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας που στόχο θα έχουν την ενδυνάμωση των δεσμών των Θεσσαλών απ’ όλο τον κόσμο με τον τόπο τους.

«Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα ο ελληνισμός της διασποράς καλείται να στηρίξει την πατρίδα με κάθε πρόσφορο τρόπο. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει και κατά το παρελθόν ότι στα δύσκολα ενώνονται και τα καταφέρνουν», ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου