Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Ελένη Σκούρα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-27, 06:44:54
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Ελένη Σκούρα

Σε εκδήλωση τιμής που διοργάνωσε η Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών για τη Βολιώτισσα Ελένη Σκούρα, την πρώτη Ελληνίδα βουλευτή, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, μίλησε ο πρώην υπουργός Γιώργος Σούρλας, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και στο πολυσήμαντο κοινωνικό, πατριωτικό και πολιτικό της έργο.

«Η εκλογή της στο αξίωμα της βουλευτού αποτέλεσε ορόσημο για την κοινοβουλευτική δημοκρατία», τόνισε ο κ. Σούρλας και συνέχισε: «Ο Παν. Κανελλόπουλος την ημέρα της ορκωμοσίας της το 1953 είπε ότι: «Σήμερα ολοκληρώθηκε η Δημοκρατία. Οι Έλληνες είναι ισότιμοι ανεξαρτήτως φύλου». Και όμως την εξέχουσα αυτή προσωπικότητα την ξέχασαν η Πολιτεία, η Βουλή, το γυναικείο κίνημα. Πέθανε εγκαταλελειμμένη σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης και πάμπτωχη. Δεν την ξέχασαν όμως ο ανιψιός της Γιώργος Παπαχρήστου και η γενέτειρά της ο Βόλος, όπου έζησε τα 19 πρώτα χρόνια.

Μεταφέραμε τα λείψανά της από τον τάφο της στη Θεσσαλονίκη, που πουλήθηκε, στο Κοιμητήριο του Βόλου το 2006 και τοποθετήσαμε την προτομή της στον προαύλειο χώρο του Δημαρχείου της πόλης. Τώρα έστω και με καθυστέρηση δεκαετιών επιβάλλεται να τιμηθεί από την Πολιτεία».

Ο Γ. Σούρλας πρότεινε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Βουλή, όπου θα εκτεθούν τα προσωπικά αντικείμενα και μια αίθουσα να φέρει το όνομά της.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=