Συνέχεια εκδηλώσεων Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-21, 11:50:44
Συνέχεια εκδηλώσεων Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού

Συνεχίζονται οι Συνοδικές και Περιφερειακές Eκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 20:00, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού θα παρουσιάσει στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο το δίτομο έργο «Η προκυμαία της Σμύρνης-Ανιχνεύοντας ένα σύμβολο προόδου και μεγαλείου». Το βιβλίο έχουν συγγράψει ο Γιώργος Πουλημένος και ο Αχιλλέας Χατζηκωνσταντίνου. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» και η «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Επίσης, την Παρασκευή 29 Ιουλίου και ώρα 20:30, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού θα παρουσιάσει στην πλατεία Ριζομύλου την εκδήλωση με θέμα «200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του προσφυγικού Ελληνισμού ενάντια στον τουρκικό ζυγό». Η επετειακή εκδήλωση θα αναδείξει τη συμμετοχή των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Βόρειας Θράκης, της Ανατολικής Θράκης, της Μικράς Ασίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Θα παρουσιασθούν εισηγήσεις από ειδικούς ομιλητές, καθώς και θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα. Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η διάπλαση».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=