ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Γιορτή Κούκλας» στην Αγριά

γιορτή-κούκλας-στην-αγριά-897878

Το Εργαστήρι Κουκλοθέατρου και Θεάτρου Σκιών του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς γιορτάζει τα δώδεκα χρόνια του και διοργανώνει μεγάλη «Γιορτή Κούκλας» την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 19:00, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ, στην Αγριά.

Στον φιλόξενο προαύλειο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ μικροί και μεγάλοι φίλοι του κουκλοθέατρου θα απολαύσουν ένα απόγευμα γεμάτο κούκλες και πολλές εκπλήξεις, που θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο κουκλοθεατρικό εργαστήρι, ανοιχτό σε όλους.

Οι μαθητές όλων των ομάδων του Κουκλοπέδιου θα συμμετάσχουν στη γιορτή και θα παρουσιάσουν τις εικαστικές δημιουργίες δύο σχεδόν χρόνων. Η μαγική κλωστή που πάνω ακροβατούν οι γιγαντόκουκλες των παιδιών είναι η θάλασσα κι ο βυθός.

Οι θεατές θα παρακολουθήσουν μια σειρά αυτοσχεδιασμών με κούκλες και μουσική, θα κατασκευάσουν τις δικές τους δημιουργίες από απλά υλικά και θα συμμετέχουν σε παιχνίδια που θα υπάρχουν στο χώρο, εμπνευσμένα κι αυτά από το κουκλοθέατρο. Ετοιμαστείτε να συναντήσετε τα πιο αλλόκοτα πλάσματα, να κολυμπήσετε πλάι σε πολύχρωμα ψαράκια, να φτιάξετε μέδουσες, αστερίες και καβουράκια, να κρυφτείτε στην κοιλιά του γιγάντιου ψαριού και να γνωρίσετε από κοντά το Χταπόδι, το Δελφίνι και τη Γαρίδα. Μόλις ο ήλιος δύσει, η Γοργόνα κι ο Ιππόκαμπος θα δώσουν το σύνθημα για να ξεκινήσει η μεγάλη κουκλοπαρέλαση στην παραλία της Αγριάς.

Οι γιγαντόκουκλες της γιορτής είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ σκελετό και πολύχρωμα χαρτιά που επιτρέπουν στο φως να περάσει και να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Η κίνησή τους με συντονισμένους χειρισμούς από πολλούς κουκλοπαίκτες καθώς και ο ειδικός φωτισμός σε κάθε κούκλα μεταμορφώνουν τις κατασκευές. Οι κούκλες μοιάζουν να κολυμπούν στο φως, εύθραυστες κι εφήμερες, φιγούρες αέρινες των ονείρων και της φαντασίας.

Το Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς και η πρόεδρός του Κατερίνα Πορφυρογένη υποστηρίζουν γενναιόδωρα και με μεγάλη χαρά όλες τις δράσεις του Εργαστηρίου Κούκλας και Θεάτρου Σκιών Κουκλοπέδιο. Η προσφορά του ως πυρήνας καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά και τους εφήβους της ευρύτερης περιοχής.

Υπεύθυνη των εργαστηρίων είναι η παιδαγωγός και ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Στην κινησιολογία θα είναι η Εύα Βούλγαρη, ενώ στη ζωντανή μουσική ο Ιωάννης Κουλιανός και στις φωτογραφίες – αφίσα ο Λευτέρης Πλαβός.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη των ΕΨΑ Αγριάς, βιβλιοπωλείο Ακουαρέλα, Ηλεκτρίζειν-Ηλεκτρολογικό Υλικό, Ζαχαροπλαστείο Φιλίππου, Εντεκα-Ψηφιακές Εκτυπώσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου