ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ελληνικοί χοροί και δρώμενα

ελληνικοί-χοροί-και-δρώμενα-312861

Το Σάββατο 28 Απριλίου στη Ν. Αγχίαλο στο πλαίσιο του κύκλου «καλλιτεχνική άνοιξη»

Ελληνικοί χοροί και δρώμενα θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Απριλίου στο πάρκο της Ν. Αγχιάλου στις 18:30.

Θα εμφανιστούν: το χορευτικό της Δημοτικής Ενότητας Αγχιάλου, ο Σύλλογος Οξυωτών, η Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, ο Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Ιωλκού, το Λύκειο των Ελληνίδων Κέρκυρας και οι Μάηδες της Μακρινίτσας. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χορού που γιορτάζεται από την UNESCO στις 29 Απριλίου, η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου διοργανώνει συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων με θέμα: «Ελληνικοί χοροί και δρώμενα» που θα πραγματοποιηθεί στη δημοτική ενότητα Νέας Αγχιάλου το Σάββατο 28 Απριλίου, ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Καλλιτεχνική Άνοιξη 2012».

Αφιέρωμα στην ημέρα που υμνεί τη θαυμαστή τέχνη του χορού ή διαφορετικά μία γιορτή της Άνοιξης, που ως αδιαφιλονίκητη βασίλισσα απολαμβάνει την απόλυτη κυριαρχία της στη φύση και προκαλεί για ανανέωση και δράση. Ανταποκρινόμενοι στα μηνύματά της ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα, αφιερώνουμε χρόνο, ενέργεια και ουσιαστική σκέψη, χαμογελάμε, σφίγγουμε τα χέρια του συγχορευτή μας δωρίζοντας την αλληλεγγύη και τη δύναμη μας. Έτσι είναι ο χορός και περισσότερο ο παραδοσιακός που έχει την ικανότητα να ενώνει τους ανθρώπους, να τους βάζει σε κύκλο ή αντικριστά, να τους γεμίζει συναισθήματα και εμπειρίες.

Η πρώτη συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων στη δημοτική ενότητα Νέας Αγχιάλου, ένα τόπο με έντονα πολιτισμικά στοιχεία, γίνεται με την προσδοκία να αποτελέσει θεσμό που θα παρουσιάζει χορούς, τραγούδια και δρώμενα της Άνοιξης όπου εθιμοτυπικά χορεύονται σε όλη την Ελλάδα, άλλοτε σαν χοροί της Άνοιξης, άλλοτε του Πάσχα και άλλοτε του Μάη, δίνοντας την ευκαιρία στα χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής και όλης της Ελλάδας να αναδείξουν το τοπικό χρώμα της ιδιαίτερης περιοχής τους.

.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου