ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση με μηνύματα κατά του πολέμου από τοπικούς φορείς στο αμφιθέατρο Σαράτση

εκδήλωση-με-μηνύματα-κατά-του-πολέμου-87964

Εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «Εκμετάλλευση, πόλεμοι, βία, ασπίδα προστασίας η πάλη για γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση των λαών» πραγματοποίησαν προχθές Σάββατο 19 Μαρτίου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας και η Επιτροπή ειρήνης Βόλου, στο αμφιθέατρο Σαράτση, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση μίλησε η ειδική γραμματέας του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μυρτώ Τσιαπλέ η οποία αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στην Ουκρανία πριν από την τυπική έναρξη του πολέμου, ώστε να βοηθήσει να βγουν και ορισμένα συμπεράσματα για τις τωρινές εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής: «Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις γυναίκες, στο λαό της Ουκρανίας και της Ρωσίας που ζουν τη βαρβαρότητα του πολέμου. Η σκέψη μας βρίσκεται σ’ αυτές τις γυναίκες που με τα παιδιά στην αγκαλιά ψάχνουν καταφύγιο για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς ή εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και τη χώρα τους και φτάνουν πρόσφυγες, ακόμα και στη χώρα μας, απελπισμένες και γεμάτες ανασφάλεια από τη φρίκη του πολέμου. Καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή. Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα των λαών για να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φτώχεια, χωρίς πόλεμο. Ο αγώνας μας έχει σημασία για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Θόδωρος Καραγιάννης- ενώ παράλληλα προβάλλονταν διαφάνειες με χάρτες και πληροφορίες – ο οποίος από την ομιλία του και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έγιναν στο τέλος προσπάθησε να βγουν συμπεράσματα όχι μόνο γι’ αυτόν τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο και να καταδειχτούν οι υπεύθυνοι, αλλά και συνολικότερα για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτούς και τις συνέπειες που θα έχει και ο δικός μας λαός από την τωρινή συμμετοχή στον πόλεμο. Τόνισε ότι «εμείς δεν έχουμε καμιά θέση υπέρ του ενός ή του άλλου εμπλεκόμενου ούτε δηλαδή υπέρ του ΝΑΤΟ- ΕΕ ούτε υπέρ της Ρωσίας αλλά είμαστε υπέρ των λαών που σκοτώνονται. »

Στη συνέχεια έγινε προβολή video από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου με αναδρομή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κάλεσμα στους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν στη μάχη για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Απριλίου «για να διεκδικήσουμε την προστασία του εισοδήματός μας, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις , να σταματήσει αυτός ο άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος και να μη δοθεί καμία διευκόλυνση από τη χώρα μας» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου