ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παράσταση στο Μουσείο Τσαλαπάτα

παράσταση-στο-μουσείο-τσαλαπάτα-398228

Την παράσταση «Ιστορίες φαντασμάτων από την Ιαπωνία» από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 20:30, για θεατές ηλικίας 14 ετών και άνω στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο.

Πρόκειται για μια συλλογή ιστοριών του Λευκάδιου Χερν, που αναδεικνύει την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα της ιαπωνικής κουλτούρας και φέρνει στο νου τις κοινές ρίζες που μπορεί να έχουν όλοι οι πολιτισμοί.

Η παράσταση απευθύνεται τόσο σε κωφούς, όσο και ακούοντες θεατές και συνοδεύεται από ελληνικούς υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για κ(κ)ωφούς και βαρήκοους.

Συγγραφέας είναι ο Λευκάδιος Χερν. Τη μετάφραση συνυπογράφουν οι: Μαρία Γιακανίκη, Κώστας Κώτσιας, Πέρη Κώτσια, Ειρήνη Μαντά, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σκηνοθεσία Ελλη Μερκούρη, σκηνικό – κοστούμια Γεωργία Μπούρδα, μουσική Κωστής Βοζίκης, χορογραφία ιαπωνικού χορού-Mudras: Μάτα Μάρρα, απόδοση κειμένων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Μυρτώ Γκανούρη, Όλγα Δαλέκου, φωτισμοί Ελίζα Αλεξανδροπούλου, βοηθός φωτιστή Τζάνος Μάζης, γραφιστικά Μαρία Στεφανή, φωτογραφίες promo Κάσσυ Χρυσάκη, φωτογραφίες παράστασης Ιουλία Λαδογιάννη, βίντεο Δάφνη Δρακούλη.

Υπηρεσίες Προσβασιμότητας: Πολιτιστικός Οργανισμός Liminal

Μακιγιάζ: Δημόσιο ΙΕΚ Κηφισιάς, υπεύθυνες καθηγήτριες: Στέλλα Χατζοπούλου – Στέλλα Ψαλλιδά.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Δαλέκου Ολγα, Μερκούρη Ελλη, Ρίκκου Μαρία, Φεσάκη Τσαμπίκα. Συμμετέχει η διερμηνέας: Μυρτώ Γκανούρη.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα – Embassy of Japan in Greece και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ars Nocturna-Gothic Books.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου