ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση έργων του Τηλέμαχου Πατέρη στον Χώρο Τέχνης δ.

εκθεση-έργων-του-τηλέμαχου-πατέρη-στο-519070

Εκθεση γλυπτικής και φιλοσοφίας με τίτλο «Πλάτος Πλατωνικής Κρυψίνοιας» και επεξηγηματικό υπότιτλο «Ως απομεινάρια συμποσίου στην κρύπτη της οικίας Ωμέγα», λειτουργεί στον Χώρο Τέχνης δ.

Ο Βολιώτης δημιουργός Τηλέμαχος Πατέρης παρουσιάζει τα έργα του στο κοινό και αναλύει την προσωπική του εικαστική φιλοσοφία.

Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά και ανέκδοτα χειρόγραφα αποσπασμάτων φιλοσοφίας που αναδεικνύουν την αισθητική του μπαρόκ, συνδυαστικά με τις φιλοσοφικές τάσεις που αφορούν στην πραγματεία του Torquato Accetto «Περί Τίμιας Κρυψίνοιας». Η παρουσίαση αφορά σε παράθεση – παρουσίαση ιδεών και έργων που ενώνουν νοερά και ουσιαστικά, τόπο και χρόνο στον εκθεσιακό χώρο.

Τρεις κεφαλές γλυπτά που συνοδεύονται – συνδυάζονται με ανέκδοτα κείμενα, αποτελούν το εκθεσιακό σύνολο που καλείται να επικοινωνήσει με το θεατή κοινωνώντας ιστορικά γεγονότα έμπλεα φιλοσοφικών ιστορημάτων. Κάθε έργο εμπεριέχει τη δική του προσέγγιση χρόνου και τόπου, αποτελώντας αναπόφευκτα μαρτυρία καθώς και πειστήριο μνημόνευσης.

Ο Τηλέμαχος Πατέρης γεννημένος κάτω από τη σκιά του Πηλίου, ζει και εργάζεται αυτοεξόριστος, όπως δηλώνει, από το 1999 υπό τη σκιά του Βεζούβιου, ενώ τελευταίως, υπό τη σκιά της Ακροπόλεως, μαζί με τον Δημήτριο Ζερβό, δραστηριοποιούνται ως το τεχνικό δίδυμο της Σκλήθρας. Η έκθεση υποστηρίζεται τεχνικά από την εταιρεία Dima- Domus.

Η έκθεση έργων του Τηλέμαχου Πατέρη λειτουργεί όλο τον Ιούλιο στον Χώρο Τέχνης «δ.», Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 14:30. Κυριακή, Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου